Antena 3 CNN Actualitate Cum îngroapă DNA acte la "cererea" Laurei Cordruţa Kovesi. Dovezi clare de mită, şantaj şi abuz sunt trecute cu vederea

Cum îngroapă DNA acte la "cererea" Laurei Cordruţa Kovesi. Dovezi clare de mită, şantaj şi abuz sunt trecute cu vederea

Cum îngroapă DNA acte la "cererea" Laurei Cordruţa Kovesi. Dovezi clare de mită, şantaj şi abuz sunt trecute cu vederea
de O.P.    |    01 Oct 2014   •   06:13

DNA a îngropat o plângere pentru mită, şantaj şi abuz în serviciu la adresa procurorului Emilian Eva, cel care a întocmit rechizitoriul în Dosarul "Telepatia".

Plângerea a fost depusă la DNA de o lună, dar din informaţiile publice disponibile rezultă că procurorii din subordinea Laurei Codruţa Kovesi nu au făcut nimic în acest caz. 

În schimb, DNA a reacţionat cu o rapiditate uluitoare, iar Dan Voiculescu a fost pus sub cercetare penală pentru şantaj la doar câteva ore după ce doi denunţători au depus la DNA plângeri.

Plângerea a fost înregistrată la sediul central al DNA pe 1 septembrie 2014, de Anatolie Mărgărint, un om de afaceri cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană.

Emilian Eva, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, este acuzat că, în urmă cu 12 ani, pe vremea când îl cerceta pe Mărgărint pentru infracţiuni economice, ar fi obţinut de la acesta un imobil, la un preţ subevaluat. Tranzacţia ar fi fost intermediată de avocata Claudia Iuliana Ciofu, nimeni alta decât fosta iubita a lui Emilian Eva, acuzată la rândul său de complicitate la aceleaşi infracţiuni.

La sfârşitul anului 2002 Eva Emilian mi-a comunicat că în cel mai scurt timp procurorul Eva Emilian urmează să-mi pună sechestru pe casa din Iaşi, strada Ion Creangă nr. 66, propunându-mi pe un ton ferm să îi vând ei acea proprietate, cu un preţ derizoriu

Omul de afaceri mai spune că a fost forţat  de acelaşi procuror să vândă o proprietate de 367 mp, pe care se afla o vilă cu două etaje, cu o suprafaţă construită de 157  mp cu 15.000 de dolari, deşi valoarea casei şi a terenului, la data respectivă, era de cel puţin 70.000 de dolari.
Deşi denunţul împotriva procurorului Eva Emilian, cel care a întocmit rechizitoriul în cazul Telepatia, a fost depus la începutul lunii septembrie, DNA nu a făcut nimic în acest caz, scrie jurnalul.ro,În alte cazuri, DNA a reacţionat cu o rapiditate uluitoare. Dan Voiculescu a fost pus sub cercetare penală pentru şantaj la doar câteva ore după ce doi denunţători au depus la DNA plângeri.

×
Subiecte în articol: DNA Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close