Antena 3 CNN Actualitate Dă viaţă eroilor! Dumitraşcu Sorin N. Cristinel "era un bărbat foarte inteligent, un tată iubitor, un soţ adorator"

Dă viaţă eroilor! Dumitraşcu Sorin N. Cristinel "era un bărbat foarte inteligent, un tată iubitor, un soţ adorator"

Dă viaţă eroilor! Dumitraşcu Sorin N. Cristinel "era un bărbat foarte inteligent, un tată iubitor, un soţ adorator"
21 Dec 2014   •   17:17
Dumitraşcu Sorin N. Cristinel "era un barbat foarte inteligent, un tata iubitor, un sot adorator, un cap de familie care incerca tot timpul sa aiba o familie legata si in intelegere deplină". Dumitraşcu Sorin N. Cristinel este unul dintre românii care au murit împuşcaţi în timpul Revoluţiei din 1989.

Reene Calimaneanu i-a adus un omagiu lui Dumitraşcu Sorin N. Cristinel, în cadrul proiectului Antena 3 "Dă viaţă eroilor!".

"Cristi Dumitrascu a fost colegul meu de banca care ma intelegea si pe care il intelegeam doar uitandu-ne unul la celalalt. Desi exista o diferenta de varsta intre noi, eu fiind mai mare, ne-am inteles din momentul in care ne-am vazut prima data, perfect. Ce pot sa spun despre Cristi este ca era un barbat foarte inteligent, un tata iubitor, un sot adorator, un cap de familie care incerca tot timpul sa aiba o familie legata si in intelegere deplina. Stiu ca era foarte indemanatic si avea simt artistic, dovada fiind inelele pe care le confectiona sotiei sale, inele care erau identice cu cele care in acea perioada se vindeau in magazinele Fondului Plastic. Trebuie neaparat sa amintesc un lucru esential, si anume ca am ajuns impreuna cu fiul meu in varsta de 6 ani atunci, in ziua de 30 decembrie 1989, la Cimitirul Eroilor Revolutiei, care nu arata cum arata acum, ci era plin de zapada murdara de la pamantul rascolit de cazmale, si cu sirurile paralele de morminte. Am ajuns fara sa fi avut de ce merge acolo, pur si simplu am fost ghidat sa ajung acolo si sa ma opresc chiar langa mormantul in care era Cristi. Asa am aflat ca cel mai bun prieten si coleg al meu cazuse impuscat undeva in Bucuresti. Ulterior, am aflat amanunte ale crimei comise langa cladirea Radiodifuziunii, unde mersese noaptea sa isi ofere ajutorul contra teroristilor. A fost impuscat din cele ce am inteles, de undeva de sus si din spate, deci din cladirea pe care mersese sa o apere!!! Din rarele intalniri pe care ulterior le-am avut cu parintii lui, am inteles ca el a fost cautat in acele zile tulburi ale acelui decembrie insangerat de catre membrii de familie in frunte cu parintii si descoperit undeva la morga, de catre un subofiter MAPN fost subordonat al domnului Dumitrascu, care fusese ofiter superior in armata. Deci, fara acel om, Cristi ar fi zacut intr un mormant cu o piatra tombala pe care ar fi scris Erou Necunoscut... Oricum, ceea ce am dorit sa spun cu aceasta minima epistola, este ca din acel moment, chiar daca sunt crezut sau nu, pentru mine viata a fost mai searbada. Sunt convins ca daca prietenul meu ar fi trait, impreuna cu el vietile si carierele noastre ar fi avut alta evolutie. Sper ca cei doi baieti ai sai, dintre care cel mai mic nu a avut privilegiul de a-l cunoaste, sa ii calce pe urme, sa fie pastratorii si mostenitorii calitatilor tatalui lor. De atunci, lumea nu mai este ceea ce a fost pentru mine, pentru ca golul lasat in sufletul meu de disparitia sa nu poate si nici nu are cum sa fie umplut . Dumnezeu sa il odihneasca in pace!"

DA VIATA EROILOR! - este un demers al jurnalistilor Antena 3 la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989! Romanii care s-au sacrificat atunci merita sa traiasca in inimile noastre si ale generatiilor viitoare. Si nu doar in cifre seci, in statistici pe orase, judete, militari sau civili, barbati sau femei, copii sau adulti. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie sa isi primeasca povestea inapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!

×
Subiecte în articol: Dă viaţă eroilor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close