Antena 3 CNN Actualitate De ce nu i-a fost ridicat dreptul de port armă lui Năstase, în momentul când a fost pus sub urmărire penală

De ce nu i-a fost ridicat dreptul de port armă lui Năstase, în momentul când a fost pus sub urmărire penală

De ce nu i-a fost ridicat dreptul de port armă lui Năstase, în momentul când a fost pus sub urmărire penală
21 Iun 2012   •   01:41

Adrian Năstase, condamnat definitiv la doi ani de detenţie, s-a împuşcat, miercuri seară, cu un pistol, autorităţile urmând să stabilească de ce poliţiştii nu i-au retras dreptul la port de armă după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală împotriva sa, scrie Mediafax.

Fpstul premier le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.
   
De regulă, poliţiştii când trebuie să pună în executare un mandat, care este "de îndată" aplicabil, sunt obligaţi să se asigure că acuzatul nu încearcă să se sustragă, cum ar fi să se arunce pe geam. În cazul Năstase, poliţiştii s-au purtat "elegant", având în vedere funcţia deţinută, ei devenind susceptibili la un moment care a coincis cu tentativa de suicid a lui Năstase, astfel că l-au oprit din demers.
   
Năstase s-a împuşcat cu un pistol pe care îl deţinea, anchetatorii urmând a stabili când l-a obţinut şi cum de nu i-a fost retras după ce a fost pus sub urmărire penală de către DNA.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close