Antena 3 CNN Actualitate Din 1 aprilie, medicii de familie nu-şi vor mai putea îngriji pacienţii

Din 1 aprilie, medicii de familie nu-şi vor mai putea îngriji pacienţii

Din 1 aprilie, medicii de familie nu-şi vor mai putea îngriji pacienţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Feb 2011   •   20:09

Nu este o glumă, dar, medicii de familie atenţionează că, de la 1 aprilie, nu îşi mai pot îngriji bolnavii aşa cum ar trebui.

"Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au decis că vă puteţi simţi rău doar o dată la trei luni - atât de rar are voie medicul de familie să vă vadă pentru bolile cronice, puteţi primi o singură reţetă la trei luni pentru bolile cronice", aşa arată un anunţ afişat de unii medici de familie pe uşile cabinetelor, potrivit Mediafax.

Doctorii motivează acest lucru prin faptul că nu pot semna contractul-cadru cu CNAS pe 2011, care îi obligă să aleagă cine primeşte medicamente compensate şi cine nu sau să ceară co-plată.

Tot prin contractul-cadru pe 2011, medicii de familie ar fi obligaţi să nu dea reţete şi bilete de trimitere decât pentru 20 de pacienţi pe zi, să cumpere cititoare de carduri şi servere din banii proprii, să introducă date pe cardurile de asigurat în loc să consulte şi să lipească pe reţete coduri de bare.

"Dacă Ministerul şi Casa de Asigurări vor continua totuşi să refuze să ia deciziile fireşti, vom fi nevoiţi să închidem cabinetele sau să lucrăm ca privaţi", atrag atenţia medicii de familie.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close