Antena 3 CNN Actualitate Invazie de căpuşe în Capitală! Parcurile, invadate de insectele care îţi pot aduce chiar moartea

Invazie de căpuşe în Capitală! Parcurile, invadate de insectele care îţi pot aduce chiar moartea

Invazie de căpuşe în Capitală! Parcurile, invadate de insectele care îţi pot aduce chiar moartea
Sursa foto: Foto:ftr.ro
17 Apr 2012   •   22:35

Parcurile au fost invadate de insectele care dau naştere unor maladii deosebit de periculoase pentru om. Cei care se ocupă de dezinsecţie susţin că nu pot face nimic până nu dispar maidanezii de pe spaţiile verzi.

Pot fi invizibile, iar când le vezi poate fi deja prea târziu. Sunt discrete, însetate şi multe. Foarte multe. Iar bolile pe care le aduc omului sunt dintre cele mai grave: Paralizie, orbire şi chiar moarte.

Termenii medicali sunt ceva mai blânzi: tularemie, babesioză, febră de colorado. Dar mai este şi maladia Lyme. Poate cea mai periculoasă dintre ele.

Azi ai gripă. Mâine îţi apar pete pe corp. Este boala cu o mie de feţe care l-a legat de pat până şi pe actorul Şerban Ionescu. La doar şase luni după ce fusese muşcat de o căpuşă. Tratamentele sunt lungi şi dureroase. Aici, prevenţia este sfântă.

Drumul suferinţei poate începe cu o simplă plimbare prin parc, prin iarba înaltă.

În această perioadă, autorităţile avertizează că ne confruntăm cu o adevărată invazie de căpuşe. Mai ales în parcurile din Capitală, zonă în care Comisia de Sănătate Publică a tras o alarmă. Dar nu prea are cine să răspundă la ea. În Bucureşti, firma care se ocupă de dezinsecţie nu are căpuşele pe lista neagră.

Conform unei hotărâri locale, deţinătorii spaţiilor verzi trebuie să scape singuri de căpuşe. Soluţiile sunt la îndemână, dar au un mare duşman. Câinele fără stăpân.

×
Subiecte în articol: capuse Capitală paralizie
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close