Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc anunţă asumarea răspunderii pe Codurile civil şi penal, în faţa Camerelor reunite

Emil Boc anunţă asumarea răspunderii pe Codurile civil şi penal, în faţa Camerelor reunite

Emil Boc anunţă asumarea răspunderii pe Codurile civil şi penal, în faţa Camerelor reunite
Sursa foto: Emil Boc
22 Iun 2009   •   09:42

Guvernul face luni un pas important în adoptarea codurilor juridice. Premierul Emil Boc va anunţa asumarea răspunderii pe proiectele Codurilor civil şi penal, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

Opoziţia are ulterior trei zile la dispoziţie să depună o moţiune de cenzură. Dacă nu va exista însă o moţiune, atunci fiecare Cod va fi considerat adoptat.

Parlamentarii au depus 21 de amendamente la proiectul de Cod civil şi 11 la cel penal. Societatea civilă a contestat însă codurile şi consideră că cele două proiecte nu trebuie adoptate prin asumarea răspunderii de către Executiv.

Premierul Emil Boc va fi cel care va explica luni, în faţa Parlamentului, motivele pentru care Executivul a decis să-şi asume răspunderea pentru noile coduri.

Nu toţi românii sunt însă de acord cu aceste proiecte. Membrii unui ONG au organizat un protest în Bucureşti, pe motiv că noile coduri, Penal şi Civil, restricţionează libertatea de exprimare, dar şi alte drepturi fundamentale ale cetăţenilor.

Câteva zeci de tineri, cu aparate de fotografiat, au stat timp de două ore în Parcul Izvor din Capitală cu obiectivele camerelor îndreptate către Palatul Parlamentului.

Tinerii spun că acţiunile de acest gen vor continua dacă noile norme juridice vor fi adoptate în forma actuală.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Cod Penal parlament asumarea raspunderii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close