Antena 3 CNN Actualitate Era capul celei mai de temut reţele specializată în spălarea banilor. Boldea era membru PDL când s-a apucat "de treabă"

Era capul celei mai de temut reţele specializată în spălarea banilor. Boldea era membru PDL când s-a apucat "de treabă"

Era capul celei mai de temut reţele specializată în spălarea banilor. Boldea era membru PDL când s-a apucat "de treabă"
Sursa foto: Foto: ziuanews.ro
de O.P.    |    22 Mar 2012   •   05:29

Mihail Boldea era un expert în falsificarea actelor oficiale şi a hotărârilor judecătoreşti, ceea ce l-a ajutat să câştige sute de mii de euro, spun procurorii.Înşelătoriile au început cu şase ani în urmă, când Boldea era încă membru al PDL. În timp, a creat în jurul lui o adevărată reţea care s-a specializat în spălarea de bani.

Procurorii îl acuză pe Mihail Boldea că ar fi vândut un monument istoric din Galaţi, cunoscut sub denumirea de "Hanul Vechi",  care ar fi fost apoi demolat abuziv. Ca o ironie a sorţii, ultimul chiariaş al clădirii s-a dus chiar la Boldea să-l angajeze ca avocat pentru a obţine despăgubiri.

Potrivit procurorilor, gurparea condusă de Mihail Boldea identifica terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, pe care le treceau, prin fals, în proprietatea altor membri ai grupului.

"Cercetările demarate (...) au scos la iveală modul în care avocatul Boldea Mihail a fost implicat în dobândirea frauduloasă a acestui imobil aparţinând statului, printr-un mod de operare similar cu cel utilizat  în cazul altor imobile ce fac obiectul prezentei cauze.", spun procurorii.

Mai multi păgubiţi de membrii gupării din care făcea parte Mihail Boldea au explicat cum au fost înşelati. Oamenii spun că, în 2004, şi-au vândut apartamentul ca să cumpere unul mai mare... Tranzacţia s-a făcut prin intermediul unei prietene a deputatului Boldea, reprezentantă a unei agenţii imobiliare.

În acelaşi an, s-au trezit cu citaţii în instanţă. O altă persoană pretindea că este proprietarul apartamentului. Persoană care nu s-a prezentat niciodată la proces şi pe care nu a văzut-o nimeni niciodată. De 8 ani, oamenii încearcă să-şi facă dreptate prin tribunale.

Boldea este acuzat şi că a început procese împotriva unor persoane, care în realitate erau decedate şi că ar fi adus în instanţă martori mincinoşi.

"Balaban Sorin a confirmat că în primăvara anului 2007 avocatul Boldea Mihail, pe care îl ajutase în campania sa electorală, i-a cerut să-i găsească o persoană în vârstă de peste 50 de ani, de condiţie modestă, gen "boschetar" sau alcoolic, care în schimbul unei sume modice să fie dispus să depună ca martor în faţa instanţei de judecată".

Boldea este acuzat şi de spălare de bani. Procurorii îl suspectează că ar fi ajutat mai multe persoane să ascundă proprietatea unor imobile, deşi ştia că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, cum ar fi traficul de fiinţe umane.




×
Subiecte în articol: spalare de bani mihail boldea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close