Antena 3 CNN Actualitate EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Ce a scris un elev pe foaia de examen. Profesorii şi-au făcut cruce. "E inadmisibil"

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Ce a scris un elev pe foaia de examen. Profesorii şi-au făcut cruce. "E inadmisibil"

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Ce a scris un elev pe foaia de examen. Profesorii şi-au făcut cruce. "E inadmisibil"
de O.P.    |    28 Iun 2013   •   11:42
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013: Dezamăgirile în serie de la examenele naţionale - atât Bacalaureatul, cât şi Evaluarea Naţională - din anii trecuţi scot la lumină generaţii de elevi care nu sunt deloc pregătite să ia viaţa în piept, să devină oameni responsabili, care să răzbească în viaţă prin forţele lor.

Elevii de clasa a VIII-a, care au susţinut săptămâna aceasta examenul scris la Limba şi literatura Română, i-au uimit pe profesorii corectori cu răspunsurile scrise pe foile de examen.

Iată câteva din perlele scrise de elevi:- "În opinia mea mesajul textului dat este acela că poţi adormi mult mai repede citind sau scriind. Dan a descoperit că citind nu putea adormi, probabil şi datorită faptului că cartea o citise de nenumărate ori. Dan odată ce a început să scrie în jurnal a şi adormit. În concluzie eu cred că textul vrea să ne îndemne că scriind nu numai că ne dezvoltăm vocabularul şi modul de a gândi dar timpul trece mai repede şi adormim mai repede.”

- "În opinia mea Dan este un copil silitor încât citea până îl lua somnul

- "Când primea alocaţia mergea la librăria din colţ unde îşi cumpăra cărţi noi până a strâns o bibliotecă întreagă pe care o va lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor lui”

- "Sinceră să fiu nu prea trece pe la biblioteca şcolii, dar îşi procură cărţile din alte locuri. O să devină o bibliotecară pe cinste”

- "Pe lângă lectură lui îi place şi biciclismul

-"Prietenul meu e foarte inteligent şi nici nu are capul mare

-"El fiind cel mai bun prieten al meu îmi spune: Bubulina, dacă nu ai carte, nu ai parte! Şi eu îl cred pe cuvânt

Pe lângă partea amuzantă, răspunsurile elevilor scot la iveală problemele serioase pe care aceştia le au la capitolul lexic şi gramatică.

×
Subiecte în articol: Evaluare naţională
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close