Antena 3 CNN Actualitate Evaluarea Naţională - anchetă după ce o greşeală a Inspectoratului Şcolar Harghita a ajuns pe internet

Evaluarea Naţională - anchetă după ce o greşeală a Inspectoratului Şcolar Harghita a ajuns pe internet

Evaluarea Naţională - anchetă după ce o greşeală a Inspectoratului Şcolar Harghita a ajuns pe internet
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   14:49

Inspectoratul Şcolar din Harghita a greşit ştampilele la evaluarea naţională. Au scris "Evaloare Naţională". Nimeni nu s-a sesizat. Au zis că merge aşa. După examen a apărut pe internet o fotografie cu parafa scrisă greşit. Inspectoratul a pornit o anchetă. Asta pentru că, spun inspectorii, este posibil ca fotografia să fi fost făcută de un profesor supraveghetor în sala de exameninare cu un telefon mobil, iar telefoanele mobile sunt interzise la examen.

Şeful ISJ Harghita, Petru Gârbea a declarat că toate cele 96 de ştampile comandate pentru evaluarea naţională au fost confecţionate greşit, pentru că apare imprimat "Evaloare Naţională", respectiv litera "u" fiind înlocuită cu litera "o", iar fotografii cu această ştampilă au fost difuzate pe internet.

"Nu am considerat că este o problemă, pentru că toate au avut acelaşi defect. Dacă era una, era mai grav, pentru că se putea considera a fi un semn distinctiv", a declarat Gârbea. Şeful ISJ a precizat că ştampilele, care au costat 4.800 de lei, au fost comandate la aceeaşi firmă care le-a asigurat în ultimii cinci ani, iar până acum nu au fost probleme. "Unul din angajaţii firmei şi-a asumat greşeala", a spus Gârbea.

Acum inspectoratul îl caută pe cel care a fotografiat greşeala făcută de instituţie şi a pus-o pe internet. Au pornit o anchetă serioasă. "Suspectăm că este vorba despre un profesor supraveghetor care a făcut pozele şi astfel a încălcat metodologia de examen. Deocamdată avem puţine indicii, dar dacă va fi descoperit, nu va mai putea face parte din nicio comisie de examinare timp de cinci ani", a mai afirmat Gârbea. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close