Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea: Recalcularea pensiilor, definitivată. Nici o pensie sub 3.000 de lei nu a scăzut

Gabriel Oprea: Recalcularea pensiilor, definitivată. Nici o pensie sub 3.000 de lei nu a scăzut

Gabriel Oprea: Recalcularea pensiilor, definitivată. Nici o pensie sub 3.000 de lei nu a scăzut
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iun 2011   •   12:01
După ce Traian Băsescu i-a certat pe miniştri pe motiv că nu sunt eficienţi, ministrul Apărării Gabriel Oprea a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că recalcularea pensiilor a fost definitivată şi că nici o pensie sub 3.000 de lei nu a scăzut. Oprea a mai precizat că, în urma revizuirii, mai mult de 90% din pensiil au crescut.

"Vă informez ca ministerul Apărării a definitivat la 1 iunie procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au iesit la pensie din armata. (..) Deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât, la 1 ianuarie 2012, toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite”, a declarat ministrul Apărării.

"Nicio pensie militară mai mică de 3.000 de lei nu a fost diminuată. Pentru 96% din pensionarii cu o carieră incompletă şi pensii sub 3.000 de lei, pensiile au crescut. (...) Sunt şi pensii al căror cuantum s-a păstrat" a adăugat ministrul.
 


La finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare şi stabileşte că procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an.



×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea pensii militari recalculare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close