Antena 3 CNN Actualitate Guvernul pregăteşte DESCENTRALIZAREA. Ce schimbări aduce proiectul conceput de vicepremierul Liviu Dragnea

Guvernul pregăteşte DESCENTRALIZAREA. Ce schimbări aduce proiectul conceput de vicepremierul Liviu Dragnea

Guvernul pregăteşte DESCENTRALIZAREA. Ce schimbări aduce proiectul conceput de vicepremierul Liviu Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    30 Sep 2013   •   14:51

Ministerul Transporturilor cedează Metrorex şi porturile de la Dunăre către primării. Şi Poliţia Rutieră va fi coordonată de şefii locali, iar plajele vor intra în subordinea consiliilor judeţene. Acestea sunt doar câteva dintre schimbările care ar putea veni chiar de la anul, se arată într-un document semnat de Liviu Dragnea şi prezentat de ziarul Gândul.

Proiectul descentralizării, care pregăteşte procesul de regionalizare ar putea intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2014, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Conform documentului obţinut de jurnalişti, mai multe ministere vor ceda responsabilitatea către administraţiile locale. De asemenea, vor apărea noi servicii, coordonate de primării. Serviciile Rutiere se vor ocupa de controlul circulaţiei pe drumurile locale, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Metrorex şi porturile din Dunăre nu vor mai fi în subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit proiectului elaborat de ministerul coodonat de Liviu Dragnea şi intrat în posesia jurnaliştilor de la Gândul. Metrorex va trece la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar porturile vor fi administrate de consiliile judeţene.

Reprezentanţii administraţiilor locale pot depune propuneri privind modificări ale proiectului până la 1 octombrie.


×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close