Antena 3 CNN Actualitate Habar nu a avut de pericolul care-i atârna deasupra capului. Ce a descoperit o femeie din Huşi în tavanul casei sale

Habar nu a avut de pericolul care-i atârna deasupra capului. Ce a descoperit o femeie din Huşi în tavanul casei sale

Habar nu a avut de pericolul care-i atârna deasupra capului. Ce a descoperit o femeie din Huşi în tavanul casei sale
14 Aug 2012   •   17:21

Un număr de 73 de cartuşe de puşcă mitralieră de calibru 7,92 milimetri, în perfectă stare de funcţionare, au fost descoperite de o femeie ascunse în tavanul unei locuinţe din municipiul Huşi în timpul unor lucrări de consolidare a locuinţei, informează Mediafax.
   
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, elementele de muniţie au fost găsite în tavanul unei locuinţe vechi în care proprietarul începuse o serie de lucrări de consolidare şi modernizare. Speriată de descoperirea făcută, femeia care a dat peste cartuşe a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a preveni producerea unei eventuale explozii.
   
"Echipa pirotehnică deplasată la intervenţie a ridicat elementele de muniţie în condiţii de siguranţă, ulterior fiind transportate la un depozit special amenajat din municipiul Vaslui. Cele 73 de cartuşe, de calibru 7,92 milimetri, provin, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial şi fuseseră ascunse în tavanul casei de către cei care au locuit în acea perioadă în respectivul imobil", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.
   
Cartuşele descoperite la Huşi vor fi detonate, împreună cu alte elemente de muniţie găsite pe teritoriul judeţului Vaslui, pe un poligon special amenajat în cadrul unei misiuni de distrugere a pirotehniştilor de la ISU Vaslui.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close