Antena 3 CNN Actualitate Hala Matache, demolare cu scandal. Autorităţile vor să construiască o magistrală rutieră

Hala Matache, demolare cu scandal. Autorităţile vor să construiască o magistrală rutieră

Hala Matache, demolare cu scandal. Autorităţile vor să construiască o magistrală rutieră
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   12:54

Scandal la demolarea Halei Matache din Capitală. Mai multe ONG-uri se opun acţiunii, pe motiv că vor să protejeze clădirea, considerată monument istoric.

Cu toate acestea, Primăria Capitalei a decis să înceapă operaţiunile de mutare a halei, pentru a-i face loc viitorului bulevard Uranus.

Autorităţile din Bucureşti au început demolarea Halei Matache, după ce Primăria a început ieri lucrările pentru reamplasarea construcţiei. Zeci de poliţişti locali au încercuit perimetrul halei, iar muncitori aduşi de Primăria Capitalei au început deja să taie acoperişul halei. Arhitectul-şef a dat asigurări că elementele de metal valoroase.

Protestatarii acuză municipalitatea că ar fi început mutarea Halei Matache în baza unei autorizaţii care a fost emisă în ultimul moment.

Hala Matache urmează să fie mutată aproximativ 40 de metri pentru a putea începe construcţia magistralei rutiere Buzeşti-Berzei, ca parte a bulevardului Uranus. Autorităţile speră ca odată cu mutarea Halei să poată demara proiectul care ar trebui să fie gata până la sfârşitul acestui an.

Potrivit directorului Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, soluţia de mutare a Halei Matache este cea mai eficientă. El spune că această variantă este mai ieftină cu un milion de euro, decât cea a păstrării pe actualul amplasament.

Citeşte şi Bulevardul Uranus va ocoli Hala Matache: Monumentul istoric va fi restaurat, nu demolat





×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close