Antena 3 CNN Actualitate Le-a îngheţat inima! Gerul cumplit a făcut 8 victime. Vezi până când va mai dura iarna siberiană

Le-a îngheţat inima! Gerul cumplit a făcut 8 victime. Vezi până când va mai dura iarna siberiană

Le-a îngheţat inima! Gerul cumplit a făcut 8 victime. Vezi până când va mai dura iarna siberiană
de O.P.    |    01 Feb 2012   •   05:50

Gerul face victime în toată ţara, temperaturile înregistrate fiind printre cele mai mici din ultimii ani. Opt oameni au murit până acum iar  peste 275 de persoane fără adăpost au fost transportate cu ambulantele la spitale şi în centre sociale. Cei mai expuşi sunt oamenii în vârstă, care nu au încălzire în locuinţe sau cei care nu au un adăpost.

O femeie din Craiova a fost gasită îngheţată lângă scara unui bloc. Oamenii care locuiau acolo spun că de 2 ani femeia se adapostea lângă acel bloc.  În judeţ alţi doi oameni au murit de frig.

Un bărbat de 51 de ani din comuna ieşeană Mogoşeşti si-a găsit sfârşitul într-o casă neîncălzită. Omul nu avea cu ce să facă focul. Nu avea niciun venit şi trăia din mila vecinilor.



Şi în Arad un om al străzii a fost găsit mort în baraca în care locuia. Bărbatul nu avea bani pentru lemne şi trăia din mila oamenilor.

În judeţul Neamţ o bătrână a murit dupa ce i s-a făcut rău şi a căzut în curtea casei. Rudele au gasit-o abia dimineata.

O altă femeie de peste 70 de ani a fost găsită moartă în garsoniera ei din Drobeta Turnu Severin. Vecinii au sunat la 112, îngrijoraţi că n-au mai văzut-o de câteva zile şi ştiau că suferă de afecţiuni cardiace, aşa că s-au gândit că a păţit ceva. Mai ales că blocul a avut probleme cu încălzirea.

 


Mii de persoane din întreaga ţară au ajuns în ultimile zile la centrele de primire urgenţe pentru a se adăposti de frig.

Meteorologii spun că gerul cumplit va mai dura până vineri, 3 februarie. În weekend temperaturile vor fi puţin sub normalul perioadei, însă vor reîncepe ninsorile, mai întâi pe arii restrânse, urmând să se extindă în aproape toată ţara. Primele regiuni care vor fi luate cu asalt de ninsori vor fi cele din sud şi est.

Vezi pe www.meteoplus.ro ce temperaturi sunt în oraşul tău şi prognoza pe mai multe zile.





×
Subiecte în articol: ger cod portocaliu de ger viscol
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close