Antena 3 CNN Actualitate Locuitorii din Delta Dunării, izolaţi de ger şi gheaţă. Doar elicopterul poate ajunge la ei

Locuitorii din Delta Dunării, izolaţi de ger şi gheaţă. Doar elicopterul poate ajunge la ei

Locuitorii din Delta Dunării, izolaţi de ger şi gheaţă. Doar elicopterul poate ajunge la ei
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   21:19

Gheţurile i-au transformat pe locuitorii Deltei Dunării în prizonieri. Stratul de gheaţă atinge şi 40 de centimetri pe cele trei canale ale fluviului, iar ambarcaţiunile nu mai pot înainta. Elicopterul a rămas singura modalitate prin care bolnavii în stare gravă pot ajunge la spital. Doi bebeluşi au fost salvaţi datorită intervenţiei echipajelor aeropurtate.

O naştere spontană care ar fi putut însemna o sentinţă la moarte pentru femeia de 26 de ani şi pentru pruncul ei. Intrase în travaliu, însă nu putea ajunge la niciun spital. Satul ei, ca alte zeci de localităţi din Delta Dunării, a fost blocat de gheaţă. Medicii au chemat în ajutor un elicopter al Ministerului de Interne. Salvatorii au aterizat chiar în curtea femeii.

La scurt timp, echipajul SMURD a plecat spre o altă localitate din Deltă izolată de gheţuri. De aici, a pornit spre Tulcea, pentru ultima intervenţie.

În restul judeţului, traficul fluvial a fost paralizat. Gerul a unit cele două maluri ale fluviului. Traficul pe cele trei canale ale Dunării este închis, iar stratul de gheaţă atinge şi 40 de centimetri.  Victime ale gerului au fost de această dată proprietarii de nave.

La această oră, două împingătoare lucrează contracronometru pentru a fluidiza traficului.

Gheaţa a creat probleme şi în Galaţi. Alimentarea cu apă a oraşului este în pericol. La Priza Dunării gheaţa a blocat gurile de alimentare ale uzinei de apă.

Perseus, cel mai mare spărgător de gheaţă din Flota Dunării, aşteaptă în port, gata să intervină dacă situaţia se va înrăutăţi.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close