Antena 3 CNN Actualitate Militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan şi vizitat de Obama în spital, a revenit în ţară

Militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan şi vizitat de Obama în spital, a revenit în ţară

Militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan şi vizitat de Obama în spital, a revenit în ţară
Sursa foto: Foto: Facebook
15 Mai 2013   •   13:41

Militarul rănit in Afganistan în urmă cu un an, Florinel Enache, a sosit în ţară după un lung tratament în Statele Unite. Militarul român a fost vizitat la spital, în luna martie, de preşedintele Barack Obama, însoţit de prima doamnă.

Odată ajuns în România, soldatul va fi transferat la spitalul Militar din Bucureşti, unde va primi îngrijiri medicale.

Pe 8 martie, Casa Alba a facut publică o fotografie cu militarul roman Florinel Enache şi presedintele Barack Obama, care îl vizitase la spital.

Ministrul Mircea Dusa declara, în urmă cu o săptămâna, că Armata Română a făcut eforturi deosebite pentru ca tratamentul care i s-a acordat în SUA militarului Enache să fie unul de calitate.

"Deja am cheltuit foarte mulţi bani, dar atunci când este vorba despre un erou român, indiferent câţi bani cheltuim, nu este prea mult. I-am achiziţionat zilele trecute şi acel scaun care este personalizat şi sperăm că odată cu venirea în ţara, în zilele următoare, pe un transport aerian Statele Unite - Germania - Romania, să se simtă bine. De altfel, i-am pregatit o garsonieră separată, amenajată corespunzător în Spitalul Militar Central pentru că în continuare va avea nevoie de supraveghere medicală, i-am pregătit şi posibilităţi de a merge acasă, la Focsani", a aratat ministrul.

MApN a plătit 150.000 de dolari pentru îngrijirile medicale din Statele Unite şi în continuare îi va achita cheltuielile aferente tratamentului, Florinel Enache urmând a fi dus la Spitalul Militar Central.

Pe 4 mai 2012, plutonierul adjutant principal Florinel Enache din Batalionul 280 Infanterie, aflat in misiune in provincia Zabul, a suferit rani grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executarii unei misiuni de cercetare terestra şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat un decret de decorare a plutonierului-adjutant principal Constantin-Florinel Enache.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close