Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Vreau s-o ajut pe doamna Kovesi. Pentru a fi ferită de a face o anchetă propagandistică

Mircea Badea: Vreau s-o ajut pe doamna Kovesi. Pentru a fi ferită de a face o anchetă propagandistică

Mircea Badea: Vreau s-o ajut pe doamna Kovesi. Pentru a fi ferită de a face o anchetă propagandistică
de M.C.    |    04 Dec 2014   •   23:47

Mircea Badea a dialogat joi, la "Sinteza Zilei", cu Mihai Gâdea, pe tema acţiunilor justiţiei din ultima perioadă şi despre visul lui Traian Băsescu de a fi premier.

"Singurul lucru la care a reacţionat societatea românească a fost fonfleul cu votul din diasporă. Spun asta pentru că în 2009 (...) a fost exact ca în 2014, cu excepţia faptului că au votat mai puţini. În condiţiile actualei legi, dacă se mai organizează 100 de alegeri, Băsescu dacă le organizează, vor fi cozi, vor fi oameni care nu apucă să voteze" a spus Mircea Badea.

Oana Stancu a subliniat şi rolul ANI în epurarea politică.

"A început ANI de a face această acţiune de epurare în momentul în care au luat dosarele medicilor care sunt şefi de secţii, profesori şi eventual ordonatori de credite în proiecte. Sunt oameni de calitate, care au fost declaraţi incompatibili" a afirmat Oana Stancu.

Realizatorul emisiunii "În gura presei" s-a oferit să o ajute pe Codruţa Kovesi în ancheta privind votul din diasporă. 

"Vreau s-o ajut pe doamna Kovesi în investigaţiile sale, îi pun la dispoziţie două link-uri despre votul din diaspora din 2009. Pentru a fi ferită de a face o anchetă propagandistică. Nu vi se pare un demers corect?" a întrebat Mircea Badea.

"Era un aer care a cuprins întreaga Românie, foarte anti-comunist. Acum cel care a dat ordinul de tragere la Revoluţie a fost invitat de Traian Băsescu la recepţia de la Cotroceni" a întrebat Mihai Gâdea, cu privire la prezenţa lui Victor Atanasie Stănculescu la recepţia de la Cotroceni.

"Eu personal, din ce am văzut, din ce am aflat, după ce am trăit în ţara asta, ţin minte ce s-a întâmplat la Revoluţie, nu ştiu dacă domnul Atanasie-Stănculescu este chiar atât de vinovat de faptele care i s-au pus în cârcă, sau dacă este singurul vinovat. Dacă operăm instituţional şi eu sunt Preşedintele României şi am o decizie a justiţiei, la care ne închinăm ca o icoană, dacă justiţia asta a zis că Stănculescu e într-un fel, tu preşedintele României care o arzi protector al justiţiei, al României, cum îţi permiţi să faci aşa ceva? Oricum, l-am văzut astăzi pe domnul Băsescu într-un exerciţiu de auto-propulsie către funcţia de premier. Am avut senzaţia că stătea cu băsul în spate, pe schiuri şi gata să-şi ia avântul către funcţia de premier, ca la sărituri cu schiurile" a mai spus Mircea Badea.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Sinteza Zilei
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close