Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie la căldură în această iarnă

Oprescu: Toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie la căldură în această iarnă

Oprescu: Toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie la căldură în această iarnă
Sursa foto: Foto: ftr.ro
de M.Z.    |    06 Oct 2011   •   20:17

Subvenţia la căldură va rămâne neschimbată, astfel că toţi bucureştenii vor plăti, în continuare, 170 de lei pe gigacalorie, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, scrie Jurnalul Naţional.

De asemenea, Oprescu a precizat că au fost identificate 2800 de persoane care vor plăti subvenţia la preţul de 318 lei pe gigacalorie. Este vorba de directori cu salariul mai mare de 1500 de RON pe lună.

Sorin Oprescu a mai precizat că va cere Guvernului să îşi achite datoriile pe care le are către Primăria Capitalei. Mai mult, tot Guvernul este cel care trebuie să şteargă penalităţiile datoriilor RADET către Elcen, care se ridică la aproape 800 de milioane de lei. Altfel, a precizat Oprescu, vom ajunge să nu mai avem datorii faţă de RADET abia în anul 3000.

Deşi iniţial se vorbea de posibilitatea plăţii diferenţiate a căldurii, în funcţie de veniturile fiecărei familii, Sorin Oprescu a anunţat joi, că toţi locuitorii Capitalei vor primi subvenţia la căldură, mai puţin cele 2.800 de persoane amintite anterior.

Edilul a mai adăugat că, susţinerea subvenţiei de la 170 lei până la 318 lei, cât este în acest moment preţul gigacaloriei, se va face cu eforturi uriaşe care vor lua banii de la alte proiecte importante aflate în derulare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close