Antena 3 CNN Actualitate Pericol toxic lângă Capitală: 2,5 tone de substanţe periculoase, la Glina (VIDEO)

Pericol toxic lângă Capitală: 2,5 tone de substanţe periculoase, la Glina (VIDEO)

Pericol toxic lângă Capitală: 2,5 tone de substanţe periculoase, la Glina (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 1
22 Sep 2010   •   23:48

Pericol toxic la doi paşi de Bucureşti. Poliţia a fost pusă pe jar după ce a primit informaţia că două tone şi jumătate de deşeuri, cianuri şi metale grele urmau să fie descărcate la groapa de gunoi de la Glina.

28 de containere urmau să fie deversate la Glina. Poliţiştii din Ilfov au oprit transportul, după ce au primit informaţii de la Doi şi-un Sfert că în butoaie se află substanţe periculoase.

Containerele au fost aduse la marginea Capitalei, de la fabrica Aro Câmpulung, de o firmă din Iaşi, care se ocupă cu adunarea şi neutralizarea deşeurilor. Firma are punct de lucru şi în Câmpulung Muscel. În acte totul pare legal.

Dar poliţiştii cred că e vorba de cianuri. Aşa că în alertă au intrat şi ofiţerii de la de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Acţiunea a fost oprită, iar containerele, sigilate. Decisiv în anchetă va fi rezultatul analizelor chimice.

Câţiva foşti angajaţi ai fabricii de la Câmpulung au semnalat anul trecut că sub una dintre halele din zonă, se află un mare depozit de cianură de potasiu. Cianura ar fi rămas acolo din perioada în care în zonă exista o fabrică de celuloză şi hârtie.

Fabrica a fost mutată de armata rusă în 1945, dar tonele de cianură au fost abandonate. Ulterior ele ar fi fost îngropate în anii 60, într-un strat gros de beton.

Observator

 

×
Subiecte în articol: groapa de gunoi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close