Antena 3 CNN Actualitate Pericol uriaş pentru sănătatea noastră. Cumpărăm fără să ştim brânză FĂRĂ LAPTE. Ce se găseşte pe tarabe

Pericol uriaş pentru sănătatea noastră. Cumpărăm fără să ştim brânză FĂRĂ LAPTE. Ce se găseşte pe tarabe

Pericol uriaş pentru sănătatea noastră. Cumpărăm fără să ştim brânză FĂRĂ LAPTE. Ce se găseşte pe tarabe
de O.P.    |    06 Aug 2014   •   10:13

Inspectorii ANPC au verificat o cantitate de 163 de tone de lapte de consum şi produse lactate,  din care circa 27 tone produse (aprox. 17%) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare. În urma analizelor de laborator, 26 % din cele 87 de eşantioane de lapte şi produse lactate prelevate nu se încadrau în parametrii fizico-chimici impuşi sau declaraţi de producători.

Astfel, în afară de cele 472 de kilograme de produse scoase de pe piaţă, inspectorii ANPC au oprit temporar de la comercializare şi circa 14,4 tone lapte de consum şi produse lactate în valoare de 206.000 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate.

Un comerciant din Bucureşti a crezut că-şi poate păcăli clienţii oferindu-le brânză fără pic de grăsimi din lapte, ci doar cu grasimi vegetale, cum au arătat testele de laborator. Acelaşi Raport de Expertizare a confirmat faptul că produsul denumit “telemea de capră” prezenta gust şi miros străin de natura produsului, respectiv gust de grăsime vegetală, scrie capital.ro.

Tot la capitolul pacăleli intră şi brânza de burduf cu telemea din lapte de vacă, şi nu de oaie, cum trebuia, iaurtul cu căpşuni din care lipsesc tocmai căpşunile, telemeaua dietetică produsă în judeţul Buzău, care într-o anumită situaţie avea 20% grăsime, faşă de 8% cea înscrisă pe ambalaj, dar şi brânza de vacă vândută la preţ de capră.

”În cazul în care ambalajul este bombat rezultă că a început procesul de fermentare şi produsul nu mai este propriu consumului uman”, atrage atenţia Marius Dunca, preţedintele ANPC, explicând că “trebuie acordată o atenţie deosebită condiţiilor de depozitare, atât în magazinul de desfacere, cât şi la domiciliu, astfel încât produsele să fie păstrate la temperaturile indicate de producător”.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close