Antena 3 CNN Actualitate Siretul a rupt digul de la Săuceşti. Peste 2000 de oameni evacuaţi de urgenţă (VIDEO)

Siretul a rupt digul de la Săuceşti. Peste 2000 de oameni evacuaţi de urgenţă (VIDEO)

Siretul a rupt digul de la Săuceşti. Peste 2000 de oameni evacuaţi de urgenţă (VIDEO)
02 Iul 2010   •   08:39

Coşmar fără sfârşit pentru locuitorii din Moldova. Mii de oameni au aflat în miez de noapte că trebuie să îşi lase casele şi să plece departe de furia apelor. Siretul continuă să se umfle, iar de teamă că ar putea lua alte vieţi, autorităţile au dat ordin de evacuare.

Debitul Siretului a crescut la 3000 de centimetri cubi, un maxim istoric, iar vârful de viitură este aşteptat în dreptul localităţii băcăuane Săuceşti, afectată de inundaţii şi în 2008.

Autorităţile au hotărât evacuarea totală a localnicilor. Peste 2000 de oameni vor fi evacuaţi, singurii care vor putea rămâne la casele lor fiind cei care locuiesc pe dealuri, unde apa nu va ajunge. Oamenii vor fi transportaţi la căminele liceelor din Bacău.

Viitura este aşteptată în jurul orei 9.00-10.00.

În ceea ce priveşte Dunarea, la Galaţi, se înregistrează un nivel de 663 cm (cu 3 cm peste cota de pericol) şi cu 2 cm peste cota istorică înregistrată în 2006, iar, în secţiunile Feteşti- Brăila-Galaţi-Tulcea şi Delta Dunării, debitele crescute ale Dunării vor pune în continuare presiune asupra digurilor, se arată într-un comunicat al ANRP.

Premierul Emil Boc se va deplasa şi astăzi în zonele afectate de viituri. Şeful Executivului va ajunge la Săuceşti în jurul orei 13:00. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, peste 100 de localităţi din 14 judeţe au fost inundate în ultimele de 24 de ore.

Citeşte comunicatul ANRP.

 

Antena3.ro

Foto: Intact Images

 

×
Subiecte în articol: Siret inundatii
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close