Antena 3 CNN Actualitate PNL propune transferul de imobile aflate în paragină către autorităţile locale

PNL propune transferul de imobile aflate în paragină către autorităţile locale

PNL propune transferul de imobile aflate în paragină către autorităţile locale
Sursa foto: foto: Intact Images
06 Noi 2013   •   16:57

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru şi deputatul Virgil Guran au prezentat o iniţiativă legislativă, care are girul conducerii liberalilor, privind transferul de imobile aflate în paragină către autorităţile locale, informează AGERPRES.

"Acest proiect de lege se referă la mobilele, clădiri, terenuri, care aparţin diferitelor ministere, sunt în anumite localităţi, sunt în paragină şi la cerea consiliilor locale sau a consiliilor judeţene nu au reuşit să treacă de atâţia ani pentru a fi folosite de comunitate. De foarte multe ori s-a făcut cerere pentru acest lucru şi ne referim la unităţi militare dezafectate, la tabere de vacanţă, la cămine şcolare, chiar la anumite institute care sunt în paragină, la terenuri, GAZ-uri ale MAI. Comunităţile locale nu se mai pot dezvolta pentru că nu mai au terenuri sau de multe ori comunităţile locale folosesc bani pentru a construi diferite cămine pentru probleme sociale şi în acea localitate stau cămine ale unităţilor militare degeaba, sunt în paragină. (...) Noi tot punem vina pe Guvern, miniştrii habar n-au că se fac asemenea cereri, cei din eşalonul doi-trei, directori, durectoraşi din ministere se opun şi acele imobile au ajuns de multe ori pe mâna unora care nu le-au folosit în interesul comunităţii", a declarat Guran.

Acesta a explicat că prin această lege se stabileşte modalitatea de transferare a unui imobilul în proprietatea autorităţilor locale şi intabularea, termenii în care se poate realiza acest transfer, posibilitatea ministerelor de a se opune transferării numai în situaţia în care vin cu un plan viabil pentru reabilitare.

Deputatul a admis că proiectul nu prevede garanţii clare că terenurile nu vor fi înstrăinate.

El a mai menţionat că legea prevede că anumite terenuri şi imobile pot trece în proprietate particulară, dar în anumite condiţii.

La rândul său, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a afirmat că proiectul poate fi amendat, dar că el urmăreşte dezvoltarea comunităţilor.

Scutaru a precizat că iniţiativa a fost prezentată marţi în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al liberalilor şi că aceasta a fost acceptată.

"Ieri în cadrul BPN ca lider de grup am prezentat această iniţiativă şi am obţinut girul Biroului Politic al PNL", a punctat Scutaru.

Guran a arătat că proiectul, iniţiat împreună cu Teodor Nicolescu şi Mugurel Cozmanciuc, este semnat de aproximativ 150 de parlamentari de la toate partidele din Parlament.

×
Subiecte în articol: PNL initiativa legislativa
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close