Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, suspectat de luare de mită

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, suspectat de luare de mită

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, suspectat de luare de mită
de M.C.    |    S.T.    |    06 Dec 2014   •   19:18
UPDATE 18.30- Şeful Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, suspectat că ar fi luat mită de la un om de afaceri pentru ca CJ să atribuie firmei acestuia un contract, a ajuns la sediul DNA central.

Sâmbătă după-amiază, Cristinel Bîgiu, care ar fi fost monitorizat de anchetatori de mai mult timp, a fost prins în flagrant în timp ce ar fi primit mita la locuinţa sa, prin intermediul lui Florin Colgiu.

La apartamentul lui Bîgiu au fost făcute percheziţii, ulterior preşedintele CJ Buzău fiind adus de anchetatori la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.

Ştirea iniţială:

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce ar fi luat mită.

În acest moment procurorii DNA percheziţionează domiciliul acestuia.

După percheziţii, Bîgiu va fi adus, pentru audieri, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Marian Cristinel Bîgiu este membru PSD din luna septembrie, după ce părăsit Partidul Naţional Liberal. Alături de acesta au devenit social-democraţi alţi 18 primari din judeţul Buzău.


Cristinel Bîgiu s-a ferit până acum de scandalurile în care au fost implicaţi mulţi dintre şefii de Consilii Judeţene. Nu s-a ferit însă să tragă sforile în PNL, numele lui apărând în stenogramele din dosarul ASF în care preşedintele instituţiei, Dan Radu Ruşanu, a fost arestat.

Bîgiu ar fi fost unul dintre cei care dădeau sfaturi despre cum pot fi influenţaţi parlamentarii să modifice ordonanţele guvernului astfel încât funcţiile din ASF să fie păstrate.

×
Subiecte în articol: DNA luare de mita
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close