Antena 3 CNN Actualitate Primăria Ploieşti a fost sancţionată cu tăierea fondurilor pentru invesiţii

Primăria Ploieşti a fost sancţionată cu tăierea fondurilor pentru invesiţii

Primăria Ploieşti a fost sancţionată cu tăierea fondurilor pentru invesiţii
de M.T.    |    25 Oct 2014   •   10:20

Primăria Ploieşti trebuie să platească din propriul buget câteva milioane de euro, după ce Ministerul Dezvoltării a aplicat corecţii pentru mai multe proiecte derulate cu fonduri europene.

Acestea variază între 5 şi 10 la sută şi cuprind investiţii importante. Pe listă se află şi proiectul reabilitării liniilor de tramvai care a transformat municipiul într-un adevărat şantier.

Primăria Ploieşti a fost sancţionată cu tăierea fondurilor din cauza încălcării legislaţiei privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, de concesiune de lucrări publice şi de servicii. Autorităţile ploieştene susţin că proiectele au fost realizate corespunzător.

„În fapt, este vorba de o procedură ce sancţionează tot nişte decizii ale organismelor statului, în sensul că CNSC, autoritatea de reglementare în domeniul achiziţiilor publice ne-a impus nişte termene şi nişte condiţii în procedura de licitaţie. Aceste impuneri făcute au fost considerate de către autoritatea de management a proiectelor ca neconforme, motiv pentru care ne-au sancţionat cu aceste corecţii”, a precizar primarul Iulian Bădescu.

Corecţiile au fost contestate în instanţă de Primăria Ploieşti şi edilul speră ca sentinţa să fie favorabilă.

Dintre cele şapte proiecte la care ministerul Dezvoltării a aplicat corecţii, patru vizează reabilitarea şi modernizarea celor două linii de tramvai din oraş. Din această cauză cei mai afectaţi sunt şoferii.

Reabilitarea şi modernizarea liniilor de tramvai a început în luna martie şi se va finaliza în 2015. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close