Antena 3 CNN Actualitate Radiografia şocantă a drumurilor din România. Peste 40% dintre drumurile publice NU sunt asfaltate

Radiografia şocantă a drumurilor din România. Peste 40% dintre drumurile publice NU sunt asfaltate

Radiografia şocantă a drumurilor din România. Peste 40% dintre drumurile publice NU sunt asfaltate
de S.T.    |    14 Oct 2013   •   09:05

Drumurile din România sunt proaste, iar acest fapt nu mai e o surpriză pentru nimeni. Totuşi, statisticile reuşesc să ne uimească de fiecare dată. Peste 40% dintre drumurile publice din ţara noastră nu sunt asfaltate.

Un studiu al Institutului Naţional de Statistică arată că, în secolul avioanelor supersonice, peste 35.000 de kilometri de drum din România n-au văzut asfaltul. În cel mai bun caz sunt pavate cu pietre.

Din totalul de peste 84.000 de kilometri de drum din ţara noastră doar puţin peste 49.000 au fost modernizaţi. Mai mult, jumătate dintre şoselele asfaltate au termenul de valabilitate expirat ceea ce înseamnă că sunt pline de gropi şi denivelări.

Repararea lor poate să mai aştepte pentru că în România secolului 21 există şi un drum naţional de pământ.  Este vorba despre drumul 24C Ră­­dăuţi Prut - Manoleasa despre care premierul a promis că va fi asfaltat la anul. Pe lângă acesta, ar mai fi încă 260 de kilometri de drumuri naţionale pietruite.

În aceste condiţii, nici vorbă să ne comparăm cu Franţa care are peste un milion de kilometri de drumuri asfaltate.

Mult mai bine stau şi vecinii noştri Bulgari, unde doar 1,4% dintre drumuri sunt neasfaltate.


×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close