Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai, sărbătorit la 93 de ani. Teodor Meleşcanu: Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un semn de normalitate

Regele Mihai, sărbătorit la 93 de ani. Teodor Meleşcanu: Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un semn de normalitate

Regele Mihai, sărbătorit la 93 de ani. Teodor Meleşcanu: Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un semn de normalitate
19 Noi 2014   •   21:59

Regele Mihai I al României a fost aclamat astăzi de mii de oameni adunaţi la Palatul Elisabeta. Porţile palatului s-au deschis pentru românii care i-au cântat "La mulţi Ani" Regelui Mihai.

Regele Mihai a deschis portile pentru vizitatorii care au umplut gradina reşedintei Familiei Regale şi a salutat mulţimea de la balconul palatului. Apariţia Regelui Mihai alături de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu a atras ropote de aplauze.

Tot astăzi, preşedintele ales, Klaus Iohannis, l-a invitat pe Regele Mihai la ceremonie de învestitură a sa în funcţia de preşedinte.


Teodor Meleşcanu, invitat în emisiunea Sinteza Zilei, consideră că modul în care a fost sărbătorită astăzi ziua Regelui Mihai "e un gest foarte firesc şi natural de reconciliere a noastră cu istoria pe care o avem şi de acceptare a istoriei noastre ".

Întotdeauna am apreciat în mod deosebit şi ţinuta şi modul în care Regele se raportează la ţară”, a mai spus Teodor Meleşcanu. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un semn de normalitate, a mai spus Meleşcanu.

Mihai a devenit rege al României în 1927, după moartea bunicului său, regele Ferdinand. Este descendentul celor mai importante familii regale şi imperiale ale Europei. Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a.

Plecat în exil după cel de-al doilea război mondial, regele a continuat să pledeze cauza ţării sale. S-a stabilit la Versoix, în Elveţia. După Revoluţie a fost oprit de regimul Iliescu să întoarcă în ţară. A revenit în 1992, când mii de oameni au venit să-l vadă.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close