x close

Fii alături de noi!

Şcolile din 12 judeţe şi Bucureşti au fost închise din cauza condiţiilor meteo. Vezi când se vor relua cursurile

de Antena3.ro   •   07 Feb 2012   •   14:48 Comenteaza
Şcolile din 12 judeţe şi Bucureşti au fost închise din cauza condiţiilor meteo. Vezi când se vor relua cursurile 429
Foto: Mediafax
Cursurile în şcolile din 12 judeţe şi din Bucureşti ar putea fi reluate abia joi. Ministerul Educaţiei a decis să închidă unităţile de învăţământ din cauza condiţiilor meteo. Partea de sud a ţării se află sub incidenţa codului portocaliu de ninsori şi viscol până mâine la ora 10.

Cursurile sunt suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Ilfov şi Giurgiu, peste 6.800 de unităţi de învăţământ fiind închise, potrivit Mediafax.
   
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti cursurile au fost suspendate integral.

În Vrancea, Olt şi Ialomiţa toate şcolile şi-au închis porţile în faţa zăpezii. Alte patru judeţe au cedat, plus Capitala.

Confuzie la orele prânzului în Bucureşti şi Ilfov. Dacă de dimineaţă elevii au venit la program normal, de la ora 14.00, cursurile au fost suspendate.

Pentru Călăraşi, un judeţ puternic afectat de zăpezi şi în urmă cu 10 zile, situaţia a fost clară încă de luni. Marţi, clopoţelul a sunat în câteva şcoli.

Situaţie mai bună în Oltenia, unde numărul de şcoli închise în fiecare judeţ nu a trecut de 10. În trei comune gorjene, zăpada depăşeşte un metru, iar copiii ar fi trebuit să meargă pe jos mai bine de doi kilometri.

Frigul şi zăpada au dat peste cap învăţământul şi în vestul ţării. În Arad, cursurile din Colegiul Pedagogic au fost suspendate pentru că centrala termică s-a stricat.

Bucuria vacanţei va fi scurtă. Dacă vremea se va îmbunătăţi, cursurile vor fi reluate,iar dascălii trebuie să prezinte şi planul de recuperare al orelor pierdute.

 


poza

Actualitate

Ce spune Dacian Cioloș despre cazul Tobă

Premierul Dacian Cioloș a reamintit că a solicitat ministrului Educației să demareze cât mai repede posibil o analiză referitoare la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă,...

27 Noi 2015  •  11:38

poza

Show

Pofticioasă! Raluca Bădulescu şi-ar vrea stomacul înapoi pentru o zi

A reuşit să slăbească în timp record, iar Raluca Bădulescu este mulţumită de performanţa sa. În urmă cu câţiva ani cântărea 120 de kilograme, iar acum a reuşit să ajungă la 55.

27 Noi 2015  •  11:23

sati