Antena 3 CNN Actualitate Şcolile din 12 judeţe şi Bucureşti au fost închise din cauza condiţiilor meteo. Vezi când se vor relua cursurile

Şcolile din 12 judeţe şi Bucureşti au fost închise din cauza condiţiilor meteo. Vezi când se vor relua cursurile

Şcolile din 12 judeţe şi Bucureşti au fost închise din cauza condiţiilor meteo. Vezi când se vor relua cursurile
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Feb 2012   •   14:48

Cursurile în şcolile din 12 judeţe şi din Bucureşti ar putea fi reluate abia joi. Ministerul Educaţiei a decis să închidă unităţile de învăţământ din cauza condiţiilor meteo. Partea de sud a ţării se află sub incidenţa codului portocaliu de ninsori şi viscol până mâine la ora 10.

Cursurile sunt suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Ilfov şi Giurgiu, peste 6.800 de unităţi de învăţământ fiind închise, potrivit Mediafax.
   
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti cursurile au fost suspendate integral.

În Vrancea, Olt şi Ialomiţa toate şcolile şi-au închis porţile în faţa zăpezii. Alte patru judeţe au cedat, plus Capitala.

Confuzie la orele prânzului în Bucureşti şi Ilfov. Dacă de dimineaţă elevii au venit la program normal, de la ora 14.00, cursurile au fost suspendate.

Pentru Călăraşi, un judeţ puternic afectat de zăpezi şi în urmă cu 10 zile, situaţia a fost clară încă de luni. Marţi, clopoţelul a sunat în câteva şcoli.

Situaţie mai bună în Oltenia, unde numărul de şcoli închise în fiecare judeţ nu a trecut de 10. În trei comune gorjene, zăpada depăşeşte un metru, iar copiii ar fi trebuit să meargă pe jos mai bine de doi kilometri.

Frigul şi zăpada au dat peste cap învăţământul şi în vestul ţării. În Arad, cursurile din Colegiul Pedagogic au fost suspendate pentru că centrala termică s-a stricat.

Bucuria vacanţei va fi scurtă. Dacă vremea se va îmbunătăţi, cursurile vor fi reluate,iar dascălii trebuie să prezinte şi planul de recuperare al orelor pierdute.

 


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close