Antena 3 CNN Actualitate Sentinţa finală pentru Şerban Huidu. Fostul realizator TV scapă de închisoare. Huidu: Nu comentez

Sentinţa finală pentru Şerban Huidu. Fostul realizator TV scapă de închisoare. Huidu: Nu comentez

Sentinţa finală pentru Şerban Huidu. Fostul realizator TV scapă de închisoare. Huidu: Nu comentez
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Feb 2013   •   15:20

Şerban Huidu a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care fostul realizator TV a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi, din octombrie 2011.

Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă. Conform aceleiaşi decizii, Şerban Huidu are interdicţia de a se urca la volan pentru o perioadă de şase ani.

Huidu nu a fost prezent în sala de judecată. El va fi eliberat sub controlul judiciar pe perioada celor patru ani de pedeapsă şi va trebui să acopere costurile acestei formalităţi.

Contactat de Antena 3, Huidu nu a dorit să comenteze sentinţa de astăzi.


Iniţial, magistraţii l-au condamnat pe Huidu la o pedeapsă de doi ani si şase luni de închisoare cu suspendare. Familiile victimelor au făcut însă recurs, iar procurorii au cerut ca pedeapsa să fie cu executare.

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

Judecătoria Braşov a ajuns la concluzia că vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine "în totalitate" fostei vedete TV Şerban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens în urma unui derapaj, ci pentru că a pierdut din raza vizuală şoseaua, întorcându-se către copiii săi aflaţi pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.

Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a tăiat curba, maşina fostei vedetei TV apărându-i brusc în faţă. Conform expertizei, maşina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la oră.

Pe 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Şerban Huidu a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Cârcotaşilor" de la Prima TV şi că se retrage din viaţa publică.





×
Subiecte în articol: Serban Huidu inchisoare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close