Antena 3 CNN Actualitate SINTEZA ZILEI. Aproape 400 de plângeri penale privind cazuri grave de corupţie, îngropate

SINTEZA ZILEI. Aproape 400 de plângeri penale privind cazuri grave de corupţie, îngropate

SINTEZA ZILEI. Aproape 400 de plângeri penale privind cazuri grave de corupţie, îngropate
de M.T.    |    02 Oct 2013   •   23:07

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat, în exclusivitate, un document incendiar, care arată că 394 de plângeri penale care acuză cazuri grave de corupţie au fost îngropate.

Documentul este o notă de informare privind situaţia plângerilor penale depuse de corpul de control al primului ministru. Acesta a depus la organeze de cercetare penală, în perioada 07.05 2012 - 17.09.2013, un număr total de 30 de plângeri penale, prin care au fost sesizate un număr total de 228 posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale.

Din numărul total de 30 de plângeri penale, nu număr de 26 au fost trimise către DNA, iar alte 4 au fost transmise la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit situaţiei plângerilor penale/sesizărilor depuse de ministere, un număr de 12 ministere şi departamente conduse de miniştri delegaţi, respectiv 10 ministere şi 2 departamente, au comunicat că, după data de 07.05.2012, au fost depuse 364 de plângeri penale/sesizări la DNA, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la alte structuri teritoriale din subordinea acestora, referitoare la fraudele sau neregulile constatate în aceste instituţii, produse anterior datei de 07.05.2012.

Din situaţiile comunicate a rezultat că au fost depuse un număr total de 364 plângeri penale/sesizări cu privire la posibile fapte de natură penală.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close