Antena 3 CNN Actualitate Statul se dă pe bani puţini. Complexul agrozootehnic Măgurele, vândut cu mult sub preţul pieţei

Statul se dă pe bani puţini. Complexul agrozootehnic Măgurele, vândut cu mult sub preţul pieţei

Statul se dă pe bani puţini. Complexul agrozootehnic Măgurele, vândut cu mult sub preţul pieţei
Sursa foto: Foto: Antena 1
29 Iun 2012   •   20:49

Statul face pomană cu proprietăţile sale. Complexul agrozootehnic din Măgurele şi trei terenuri au fost înstrăinate cu doar 2 milioane şi jumătate de euro. Un preţ de trei ori mai mic decât cel al pieţei.

Cândva, la Măgurele era una dintre cele mai importante crescătorii de animale. Cantităţi mari de carne de porc erau trimise la export. În plus, 300 de persoane lucrau aici.

Acum, după aproape zece ani de când activitatea a fost oprită, complexul agrozootehnic a ajuns în paragină, aşa că statul l-a scos la vânzare, prin licitaţie publică. La licitaţie s-a prezentat un singur cumpărător.

Noul proprietar este firma Verta Tel SRL, care desfăşoară activităţi şi lucrări de instalaţii electrice. Are sediul în Bucureşti şi un capital social de circa 3 milioane de euro. Asociaţi sunt Adrian, Florin şi Damian Tamaş. Tot Verta Tel SRL a cumpărat şi două dintre cele trei terenuri scoase la vânzare. A plătit pentru ele, în total, 690 de mii de euro. În medie, 18 euro pe metru pătrat. Cel de-al treilea teren a fost vândut către compania Peva Tel Construct, o firmă de apartament din Bucureşti şi cu un capital social de doar 200 de lei. Pentru 11 mii de metri pătraţi a plătit 193 de mii de euro. Adică 16 euro pe metru pătrat.

×
Parteneri
Sticlele ce nu vor mai fi acceptate de aparatele de reciclare, de la 1 iulie
x close