Antena 3 CNN Actualitate Studiul care nu face cinste României. Bucureştenii, printre cei mai neciopliţi oameni din LUME

Studiul care nu face cinste României. Bucureştenii, printre cei mai neciopliţi oameni din LUME

Studiul care nu face cinste României. Bucureştenii, printre cei mai neciopliţi oameni din LUME
de O.P.    |    07 Sep 2012   •   12:23

Au apus vremurile când domnii ţineau uşa deschisă pentru ca doamnele să intre cu uşurinţă într-o încăpere, sau atunci când tinerii ofereau locurile lor din autobuz persoanelor în vârstă.

Jurnaliștii de la revista americană Reader’s Digest au realizat un studiu, după ce au mers în 35 de ţări şi au analizat locuitorii lor din prisma a trei criterii: primul a fost dacă vânzătorii le mulţumesc celor care cumpără ceva de la ei din magazin. Rezultatul: cei din Bucureşti au scos cuvântul "mulţumesc" din vorbirea lor.



Al doilea criteriu a scos la iveală faptul că bucureştenii nu ţin uşa pentru persoana care intră după ei. Mai mult, locuitorii Capitalei nu se remarcă nici la capitolul ajutor, al treilea criteriu luat în considerare. Dacă scapi ceva pe jos, nimeni nu se oboseşte să îţi dea o mână de ajutor.

Un alt lucru surprinzător care a ieşit la iveală a fost acela că femeile sunt mai nerespectuoase decât bărbații, iar bătrânii sunt mai nepoliticoşi decât tinerii.

În plus, au făcut din trotuare coşurile lor de gunoi şi obişnuiesc să arunce pe pe jos hartii sau ambalaje, ba mai mult nu se sinchisesc să strângă excrementele lăsate de câinii lor pe stradă.

Iată şi topul celor mai politicoase oraşe:



×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close