Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu este un "pion balcanic". Jurnaliştii de la Vocea Rusiei au făcut o declaraţie care schimbă faţa României

Traian Băsescu este un "pion balcanic". Jurnaliştii de la Vocea Rusiei au făcut o declaraţie care schimbă faţa României

Traian Băsescu este un "pion balcanic". Jurnaliştii de la Vocea Rusiei au făcut o declaraţie care schimbă faţa României
de O.P.    |    07 Sep 2012   •   05:50

 Preşedintele Traian Băsescu este considerat drept un "pion balcanic" al intereselor euroatlantice, de către Vocea Rusiei. Jurnaliştii îl acuză pe preşedinte că nu invită marile companii ruseşti să investească în România, deşi ţara duce lipsă de investitori. Efectele politicii externe dusă de Traian Băsescu se vor vedea în viitor, susţine Vocea Rusiei.

Viziunea lui Traian Băsescu de garantare a creşterii nivelului de trai al românilor prin relaţii economice strânse cu Uniunea Europeană şi Statele Unite şi lipsa oricărei referiri la companiile ruseşti sunt considerate de jurnaliştii de la Vocea Rusiei ca împotriva evidenţei. Aceştia susţin că relaţiile economice strânse dintre Germania, motorul Europei şi Rusia, principalul furnizor de energie, ar trebui să îndemne la meditaţie şi eventual la prudenţă.

"Lipsit de subtilitatea diplomatului de carieră şi ignorând detaliile extrem de importante ale mecanismelor economice transcontinentale, preşedintele Traian Băsescu pierde ocazia de a se relansa altfel decât ca "pion" pe tabla de şah a diplomaţiei europene şi se achită mai curând de datoria personală de a face un gest de recunoştinţă la adresa conducătorilor actuali ai UE, între care cancelarul Germaniei deţine o poziţie cheie."

Traian Băsescu i-a îndemnat pe afaceriştii români să investească pe piaţa rusească, însă nu este entuziast şi în privinţa venirii investitorilor ruşi, atrag atenţia jurnaliştii.

Observăm că din mesaj lipseşte însă invitaţia ca marile companii ruseşti să vină şi să investească în România, în contextul în care, de exemplu, pentru privatizarea combinatului "Oltchim" deja se confruntă mai mulţi investitori, dintre care cei mai importanţi par a fi ruşii de la ISE şi germanii de la PCC.

Acestia concluzioneaza ca alegerile facute de Traian Basescu isi vor dezvalui consecintele pe termen lung, urmand ca atunci sa se vada daca au fost bune sau rele.




×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close