Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Ne plângem că suntem săracii Europei, dar 90% din români sunt proprietari

Traian Băsescu: Ne plângem că suntem săracii Europei, dar 90% din români sunt proprietari

Traian Băsescu: Ne plângem că suntem săracii Europei, dar 90% din români sunt proprietari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Dec 2012   •   15:12

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că românii s-au obişnuit să spună despre ei înşişi că sunt săracii Europei, lucru despre care a admis că e adevărat, dar a subliniat şi că 90% din români sunt proprietarii caselor în care locuiesc şi nu plătesc chirii de 600-700 Euro, cum fac grecii, de exemplu.

"Ne-am obişnuit să spunem despre noi că suntem săracii Europei, ceea ce nu e neadevărat, însă la nivel european sărăcia e un fenomen în creştere, care nu se întâmplă numai în România. E un fenomen generalizat: creşterea sărăciei. Vă pot da un exemplu: sigur că la noi salariile sunt foarte mici comparativ cu Grecia, spre exemplu, dar un grec care are un salariu de 1.000 de Euro plăteşte 600-700 de Euro chirie pentru un apartament cu două camere. În România, 90% suntem proprietari", a afirmat şeful statului.

Potrivit celor spuse de preşedintele Traian Băsescu, creşterea sărăciei, care a fost o constatare a Consiliului European, nu vizează strict România şi Bulgaria, ci toate statele Uniunii Europene, inclusiv cele mai dezvoltate.

"De aceea, când spun de creşterea sărăciei - şi a fost o constatare a Consiliului - ea nu vizează strict România şi Bulgaria, cum ne-am obişnuit să spunem despre noi, ci vizează toate statele Uniunii Europene, inclusiv cele mai dezvoltate state ale Uniunii Europene", a mai spus Băsescu.





×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close