Antena 3 CNN Actualitate Contre în rândul sindicaliştilor din Poliţie, după ce Băsescu s-a întâlnit doar cu o parte dintre ei (VIDEO)

Contre în rândul sindicaliştilor din Poliţie, după ce Băsescu s-a întâlnit doar cu o parte dintre ei (VIDEO)

Contre în rândul sindicaliştilor din Poliţie, după ce Băsescu s-a întâlnit doar cu o parte dintre ei (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Sep 2010   •   17:30

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor, la Palatul Cotroceni. Vestea i-a supărat pe participanţii la mitingul de vineri, cel considerat de preşedinte ilegal. Liderii polţiiştilor îi acuză de trădare pe cei care au fost la întâlnirea cu şeful statului.

Contactat telefonic de Antena 3, Iulian Dobrescu, preşedintele CNP, a declarat că şedinţa a fost una informală, care a durat aproximativ o oră. Acesta a precizat că întâlnirea a fost solicitată de către partea sindicală.

"L-am informat pe preşedinte despre problemele cu care ne confruntăm noi poliţiştii. Domnul preşedinte ne-a ascultat, am schimbat impresii legate de ceea ce se doreşte a fi meseria de poliţist în perspectivă", a declarat Dobrescu.

Liderul CNP a declarat iniţial că nu s-a abordat subiectul protestului din 24 septembrie. Ulterior, însă, acesta a precizat că au vorbit despre mitingul resepctiv la finalul întâlnirii.

"Am spus că nu are rost să fie supărat pe toţi colegii noştri.  Preşedintele a spus că va fi o decizie pe care şi-o menţine, până când se va discuta raportul cerut de dânsul, în şedinţa CSAT, care am înţeles că este joi. După raport, va lua o decizie referitor la această măsură", a precizat Iulian Dobrescu.

Iulian Dobrescu, despre întâlnirea cu Traian Băsescu

Întâlnirea dintre liderii Corpului Naţional al Poliţiştilor şi şeful statului a stârnit nemulţumiri în rândul sindicatelor din Poliţie. Florian Ioniţă, liderul sindicatului SNPPC, îi acuză pe cei de la CNP de trădare, susţinând că reprezentanţii lor nu au luat parte la mitingul de vineri.

"Practic, noi suntem în stradă - sindicatele -, iar la negocieri este chemat cineva cu interes personal. Va rămâne fără membri, din câte îmi spun colegii este un trădător", a spus Ioniţă.

"Dânsul (Iulian Dobrescu, n.r.) îşi urmăreşte doar acordarea gradului de general chestor de poliţie. Păcat că încearcă doar pe această cale", a mai spus liderul sindical.

Contre între liderii sindicali din Poliţie

Între timp, liderii poliţiştilor care au protestat la Cotroceni pe 24 septembrie au fost amendaţi cu 10.000 de lei. Este vorba de zece persoane care au făcut parte din delegaţia care a intrat la discuţii cu reprezentanţii peşedintelui. Poliţiştii, acuzaţi că au purtat arme la protest, au fost şi ei identificaţi şi vor fi prezentaţi în şedinţa Consiliului Supem de Apărare, în faţa preşedintelui.

Traian Băsescu a anunţat, luni, la sediul Ministerului de Interne, că aşteaptă să i se prezinte în şedinţa de joi a CSAT un raport al Guvernului referitor la marşul poliţiştilor din 24 septembrie. Şeful statului a precizat că, până la prezentarea acestui raport, îşi va menţine decizia de a nu apela la serviciile poliţiei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: politisti discutii
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close