Antena 3 CNN Actualitate Udrea: Li Keqiang a spus că România e un vapor cu cârmaci, gândul ne-a mers la Băsescu

Udrea: Li Keqiang a spus că România e un vapor cu cârmaci, gândul ne-a mers la Băsescu

Udrea: Li Keqiang a spus că România e un vapor cu cârmaci, gândul ne-a mers la Băsescu
de M.T.    |    27 Noi 2013   •   20:39

Elena Udrea a declarat, miercuri, că premierul chinez, Li Keqiang, a folosit în discursul din Parlament câteva sintagme care „au făcut deliciul audienţei”, cum ar fi că România este un vapor care are cârmaci, ea menţionând că gândul celor din PDL a mers inevitabil către Traian Băsescu.

„A fost un discurs călduros, a plăcut foarte mult publicului, a vorbit despre relaţia de prietenie care există deja şi care cu siguranţă va continua să existe şi pe mai departe. A folosit câteva sintagme care au făcut deliciul audienţei cum ar fi că România este un vapor care are un cârmaci şi că merge spre destinaţii sigure şi desigur că pe noi asta ne-a dus cu gândul la ce a spus de fiecare dată Traian Băsescu”, a spus Udrea, care este membru al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză.

Fostul ministru a mai precizat că îşi aminteşte că şi pe vremea guvernării Boc s-au semnat protocoale între Guvernele României şi Chinei.

„Îmi amintesc că şi în vremea guvernării Boc s-au semnat protocoale între Guvernul României şi Guvernul Chinei. Sper că ceea ce s-a semnat de data aceasta în România să fie chiar pus în practică de actualul Guvern şi nu doar să fie o mostră de festivism a guvernării USL. Avem foarte multe lucruri pe care le putem face în comun importante", a afirmat Udrea.

Declaraţiile făcute de Elena Udrea au fost comentate în cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de jurnalistul Radu Tudor.

„De fiecare dată când aude cuvântul vapor, Elenei Udrea îi vine în minte numai cârmă, cârmaci, parâmă... Mai are şi alte repere această ancoră a politicii româneşti? Am crezut că a depăşit momentul de romantism. Absolut penibil! Deci ea a identificat în discursul premierului chinez ceva despre vaporul cu Traian Băsescu. Aşa ceva... Să ne imaginăm că cei dintr-o mare putere a lumii au plănuit un discurs în care să-l gâdile pe Traian Băsescu, care i-a făcut comunişti şi nefrecventabili acum doi ani, este de nivelul intelectual al doamnei Udrea”, a comentat, vizibil amuzat, Radu Tudor.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close