Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Ordonanţa de reţinere a lui Adriean Videanu A EXPIRAT

UPDATE. Ordonanţa de reţinere a lui Adriean Videanu A EXPIRAT

UPDATE. Ordonanţa de reţinere a lui Adriean Videanu A EXPIRAT
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Ian 2015   •   19:25
UPDATE 19:25 - Ordonanţa de reţinere pe numele lui Adriean Videanu a expirat în urmă cu puţin timp. Videanu se află în continuare la Înalta Curte.

UPDATE 18:10 - Omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.

Denunţul a fost înaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul său, potrivit surselor citate, care nu au făcut alte precizări.

Potrivit unor surse, Alina Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul Carom, întocmit chiar de fosta şefă a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.

În acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În cele din urmă, în decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

UPDATE 16:10
- Adriean Videanu a ajuns la Înalta Curte în urmă cu câteva minute. Procurorii cer arestarea preventiva a acestuia. 
 
UPDATE 13:10 - Se cere din nou arestarea lui Dorin Cocoş, potrivit unui comunicat remis vineri de Direcţia Naţională Anticuropuţie (DNA), în acest caz fiind vorba de un nou dosar disjuns din cel al fostei şefe a DIICOT, Alina Bica. În acest caz, omul de afaceri este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Este vorba despre acelaşi dosar în care a fost reţinut şi fiul său Alin, dar şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.  

În noul dosarul sunt cercetaţi Alina Bica, Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Florian Mihăilescu, procurorii DNA urmând să ceară vineri instanţei supreme emiterea mandatelor de arestare pe numele acestora.

Mită de 16 milioane de euro, pentru Dorin Cocoş.

Şpaga lui Cocoş pentru Alina Bica: 4.000 de metri pătraţi de teren.

Dorin Cocoş a fost audiat astăzi timp de două ore la DNA, în timp ce Elena Udrea dădea cu subsemnatul la poliţie. 

Trei dosare au fost până acum disjunse din dosarul Alinei Bica, iar în ele sunt nume mari, precum Adriean Videanu, Dorin Cocoş sau fiul acestuia, Alin Cocoş. Şi totul, după ce cineva a rupt tăcerea şi a făcut dezvăluiri procurorilor. Nu se ştie însă cine este acea persoană, iar Alina Bica se jură că nu a fost vorba despre ea.

________________

Ştirea iniţială 12.24

În timp ce Elena Udrea dădea cu subsemnatul la poliţie, fostul ei soţ Dorin Cocoş a fost pus sub învinuire într-un nou dosar, disjuns din cel al Alinei Bica.

Dorin Cocoş este audiat de două ore la DNA. Este vorba despre acelaşi dosar în care a fost reţinut şi fiul său Alin, dar şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.  
 
Alin Cocoş a fost reţinut după ce ar fi intervenit în dosarul retrocedării unui teren de peste 130.000 de metri pătraţi care era evaluat la aproape 380 de milioane de lei
 
Mai exact, Cocoş i-a cerut proprietarului drepturilor litigioase ale terenului cedarea a 25 la sută din drepturile de despăgubire către trei persoane numite de el. În schimbul acestui lucru, fiul lui Dorin Cocoş ar fi trebuit să intervină pe lângă membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor pentru validarea raportului de evaluare al terenului. 
 
"Beneficiarul drepturilor litigioase (...) a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la 3 persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor", potrivit DNA.
 
Pentru a rezolva dosarul, Alin Cocoş a apelat la consilierul fostei şefe a DIICOT, Florin Mihăilescu, reţinut şi el de procurorii DNA.
 
"Urmare a influenţei exercitate de către inculpaţii Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin, asupra inculpatei Bica Alina Mihaela, la data de 15.03.2011 Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor a validat în favoarea beneficiarului suma de 377.282.300 lei", potrivit DNA.
 
În schimbul ajutorului dat celor doi, Alina Bica şi consilierul său ar fi primit fiecare peste 2.000 de metri pătraţi dintr-un teren din Snagov, care aparţinea unei rude de-a lui Alin Cocoş.

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos Alina Bica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close