Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Protest românesc în faţa postului de televiziune Channel 4

UPDATE. Protest românesc în faţa postului de televiziune Channel 4

UPDATE. Protest românesc în faţa postului de televiziune Channel 4
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Feb 2015   •   18:26
UPDATE - Protestul din faţa sediului televiziunii Channel 4 a început la ora 17:00 şi a adunat mai mulţi români indignaţi de atitudinea britanicilor.
 
Miruna Galea a relatat, de la protest, că românii au venit cu pancarte pe care scrie "We are Romanians" şi "Here are the real Romanians". 
 
"Ceea ce eu vreau să spun este faptul că noi venim aici ca să ne găsim un loc de muncă total legal, să studiem, lucrul acesta având un efect benefic în primul rând asupra României. În al doilea rând, oamenii demni, simpli, cinstiţi, nu pot aduce decât valoare statului care îi găzduieşte şi acesta este mesajul pe care noi vrem să îl transmitem celor de la Channel 4. Vom continua protestul, în ciuda vremii."

---

Comunitatea românilor din Marea Britanie reacţionează în urma difuzării de către televiziunea Channel 4 a unui controversat documentar despre imigranţii originari din ţara noastră. 
 
Românii din Regat au organiza astăzi un protest, la ora 17.00, ora României, chiar în faţa sediului televiziunii Channel 4

 
Apelul a fost lansat pe Internet de membrii comunităţii încă de zilele trecute. Ei s-au arătat indignaţi şi jigniţi pentru modul cum au fost prezentaţi imigranţii români în acest documentar. 
 
Miruna Galea, studentă la universitatea din Bradford, a explicat, în direct în emisiunea "Secvenţial", realizată de Adrian Ursu, că s-au strâns români în faţa sediului Channel 4 şi că speră să primească un răspuns favorabil din partea conducerii postului de televiziune.
 
"Fiind un protest "mut", atitudinea noastră este paşnică. Nu îi judecăm pe cei de la Channel 4 pentru difuzarea acestui material. Este un adevăr, se întâmplă acele lucruri pe care ei le-au arătat. Dar ne dorim să schimbe denumirea din "The Romanians are coming" ("Vin românii") în "The gypsies are coming" ("Vin ţiganii"). Ne-am dori nişte scuze oficiale din partea postului de televiziune. 
 
Miruna a explicat că românii care participă la protest îşi doresc un răspuns decent din partea Channel 4. 
 
"Chiar mai devreme am semnat o petiţie prin care o să trimitem un mesaj oficial către cei de la Channel 4 şi la care sperăm să primim un răspuns cât de cât decent, să ne ofere o satisfacţie şi să înţeleagă că acest documentar pe care ei îl difuzează nu este corect 100%."
 

×
Subiecte în articol: Secvential Adrian Ursu protest
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close