Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Victor Ponta, primit de Papa Francisc, la Vatican

UPDATE. Victor Ponta, primit de Papa Francisc, la Vatican

UPDATE. Victor Ponta, primit de Papa Francisc, la Vatican
Sursa foto: Foto: Facebook
01 Mar 2014   •   16:00
UPDATE 16:00 - Premierul Victor Ponta a explicat, în urma vizitei la Vatican, că a primit, de la Papa Francisc, mai multe cadouri, inclusiv o icoană pentru fiul său. 
 
"Întâlnirea cu Papa Francisc a fost un moment extrem de emoţionant. I-am spus despre România ca o ţară în care se respectă drepturile tuturor cultelor religioase, i-am transmis mesajul personal de prietenie al Patriarhului şi l-am asigurat că România va fi în continuare o ţară în care ortodocşii, catolicii pot trăi împreună fără niciun fel de grijă în privinţa respectării drepturilor cultelor. Am venit cu trei cadouri, unul de la Patriarh, o icoană, al doilea a fost cadou cu semnătura lui Gică Hagi, după modelul liderului Braziliei şi un coş cu produse bio. Eu am primit o medalie care să ne aducă aminte de acest moment şi un cadou special, pentru că este ziua fiului meu, Sanctitatea Sa mi-a dăruit o icoană", a explicat Ponta.

---------------

Premierul Victor Ponta, care se afla intr-o vizita oficiala la Roma, este primit de Papa Francisc, dupa ce a avut o intrevedere cu omologul sau Matteo Renzi si a participat la o reuniune a socialistilor europeni.
 
Ponta a marturisit ca este onorat ca va fi primit de Suveranul Pontif: "Sunt onorat ca voi fi primit de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Voi transmite un mesaj din partea romanilor si ii voi oferi un cadou de la Patriarhul Daniel. Ii voi multumi ca, in Italia, romanii pot folosi lacasurile de cult de care au atata nevoie si ii voi garanta ca toleranta si egalitatea este garantata in Romania pentru toti credinciosii romano-catolici si greco-catolici"
 
Ponta a spus ca Patriarhul Daniel i-a trimis Papei Francisc o icoana si ca el personal ii va darui un cadou Suveranului Pontif, mentionand ca est vorba despre un tricou al lui Gheorghe Hagi, semnat de acesta.
 
"M-am inspirat din faptul ca a primit un cadou de la presedintele Braziliei, doamna Rousseff, asa incat, alaturi de icoana de la Patriarh, o sa fie un cadou mai personalizat din punctul de vedere al Romaniei", a afirmat Ponta.
 
"Sunt foarte onorat de faptul că voi fi primit de către Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune gînduri, pe care i-l transmit, în primul rând în numele României, în al doilea rând din partea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, cu care am discutat şi care, dealtfel, mi-a şi dat un cadou pe care, mâine, îl voi prezenta Sanctităţii Sale"
 
El a afirmat că îi va mulţumi Papei pentru faptul că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române pot folosi lăcaşurile de cult pentru slujbele şi evenimentele religioase de care comunitatea românească are nevoie.
 
Premierul a mai afirmat că îi va garanta Suveranului Pontif că România este o ţară tolerantă, care respectă credincioşii altor religii şi culte religioase, adăugând că toţi credincioşii romano-catolici şi greco-catolici din România se bucură de toate drepturile şi de tot respectul autorităţilor române.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close