Antena 3 CNN Actualitate Valerie Timofei, vicecomodorul Yacht Club Regal Român, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani

Valerie Timofei, vicecomodorul Yacht Club Regal Român, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani

Valerie Timofei, vicecomodorul Yacht Club Regal Român, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani
de M.T.    |    21 Mai 2013   •   18:57

Valerie Timofei, vicecomodorul Yacht Club Regal Român, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani.

Cel mai devotat şi activ membru al clubului,s-a ocupat de diverisificarea activităţii organizaţiei. Au fost deschise filiale în mai multe oraşe ale ţării, s-a înfiinţat o şcoală de navigaţie şi s-au organizat concursuri sub egida Yacht Club Regal Român.

În anul 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a răspuns cu graţie propunerii clubului şi a acceptat să reocupe poziţia de Comodor.

Funeraliile lui Valerie Timoftei vor avea loc mâine, de la ora 13.00, la cimitirul Reînvierea.

Omagiu adus domnului Valerie Timofei (23 oct 1937 – 20 mai 2013 )


Cel mai mult a iubit Marea. Şi ,,Ea” i-a fost mereu în suflet şi i-a însoţit gândul oriunde l-au purtat paşii. Şi a avut un vis…. In 1999 visul său a început să prindă viaţă întrupându-se în YACHT CLUB ROMÂN – contur nou al vechiului Yacht Club Regal Român desfiinţat după abolirea monarhiei. Un grup de entuziaşti, devotaţi mării şi sporturilor nautice şi-au unit eforturile pentru a reînvia şi revirimenta o frumoasă tradiţie pentru a readuce în viaţa românilor bucuria practicării sporturilor nautice.

In anul 2000 a apărut primul număr al revistei Yacht Magazin, o publicaţie prin care, pe parcursul multor ani, un grup de colaboratori voluntari a deschis fereastra spre o lume aproape necunoscută, aceea a “bărcilor” – cum le plăcea lor s-o numească, cu dezvăluiri despre istorii şi isprăvi ale oamenilor care au populat-o, dar şi cu multe informaţii despre yachtingul de astăzi, cu ambarcaţiunile sale moderne, concursurile şi campionatele din lumea întreagă şi eroii acestui univers care ne-a fost atât de multa vreme străin în “iureşul construcţiei socialiste”.

Tot din iniţiativa acestui om minunat s-a înfiinţat Editura YCR, care a publicat literatură beletristică şi de specialitate în domeniu.

În anul 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a răspuns cu graţie propunerii Yacht Club Roman şi a acceptat să reocupe poziţia de Comodor al Clubului, dându-şi acordul pentru revenirea la vechiul nume al Clubului, cel de YACHT CLUB REGAL ROMÂN.

Valerie Timofei, cel mai devotat, activ şi generos membru şi vicecomodor al YCRR, a continuat să păstorească activitatea clubului, care s-a extins şi s-a diversificat în anii ce au urmat. S-au deschis filiale în mai multe oraşe ale ţării, s-a deschis şcoala de navigaţie NAVYC, s-au organizat concursuri, revista a mers mai departe, cărţile au continuat să apară, din ce în ce mai mulţi copii au început să deprindă tainele navigaţiei cu vele. Mulţi, din ce în ce mai mulţi oameni îşi îndeplinesc visul de a porni pe “neumblatele cărări” ale Mării.

Şi pentru toate acestea, îi mulţumim din inimă Domnului Valerie Timofei. Să îi păstrăm şi sa-I continuăm visul, să îi dorim din suflet “VÂNT DIN PUPA” pe mările lumii spre care se călătoreşte acum.



×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close