Antena 3 CNN Actualitate Vestea care i-ar putea uşura viaţa lui Gigi Becali. Ce s-ar putea întâmpla chiar astăzi

Vestea care i-ar putea uşura viaţa lui Gigi Becali. Ce s-ar putea întâmpla chiar astăzi

Vestea care i-ar putea uşura viaţa lui Gigi Becali. Ce s-ar putea întâmpla chiar astăzi
de O.P.    |    09 Iul 2013   •   06:25

Dacă nu poate scăpa de închisoare, Gigi Becali încearcă măcar să îşi facă viaţa mai uşoară.Latifundiarul află astăzi dacă va beneficia de regim deschis de detenţie, aşa cum îşi doreşte. Comisia de la Penitenciarul Rahova a stabilit ca finanţatorul Stelei să îşi ispăşească pedeapsa în regim semideschis.

Becali a contestat iniţial decizia la judecătorul delegat la Penitenciarului Rahova, însă contestaţia a fost respinsă. Aşa că finanţatorul Stelei a contestat regimul în instanţă, la Judecătoria Sectorului 5.

Deţinuţii care îşi ispăşesc pedeapsa în regim deschis au posibilitatea să se deplaseze neînsoţite în curtea penitenciarului. De asemenea pot munci şi participa la diferite activităţi educative fără să fie supravegheaţi. Practic, beneficiază de încredere şi de libertate.

Acest regim se aplică însă doar persoanelor condamnte la maxim un an de închisoare sau celor care au avut un regim semideschis, însă au avut un comportament exemplar şi au meritat să li se schimbe regimul.

Nici regimul semidechis nu impune restricţii  dure. Deţinuţii care sunt încarceraţi într-un regim semideschis pot munci şi, de asemenea, pot participa la activităţi în cadrul unităţii. Toate aceste lucruri se întâmplă însă sub atenta supraveghere a unui angajat al penitenciarului.

La Penitenciarul Jilava, în regim semideschis, au fost închise, de-a lungul timpului, mai multe nume sonore: fostul premier Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vântu, Miron Cosma, generalul Victor Atanasie Stănculescu şi acum George Becali.

×
Parteneri
Trei bebeluși au fost abandonaţi de aceiași părinți, în decursul a șapte ani
x close