Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Federaţia Română de Box, suspendată de AIBA. Rudel Obreja: „Un abuz de tip stalinist”

Federaţia Română de Box, suspendată de AIBA. Rudel Obreja: „Un abuz de tip stalinist”

Federaţia Română de Box, suspendată de AIBA. Rudel Obreja: „Un abuz de tip stalinist”
10 Mar 2011   •   14:00

Biroul Comitetului Executiv al AIBA a decis miercuri să suspende provizoriu Federaţia Română de Box din toate competiţiile internaţionale. Decizia a fost luată deoarece Rudel Obreja continuă să se afle în fruntea FRB.

La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentru organizarea alegerilor. Totuşi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obreja continuă să fie preşedintele Federaţiei Române de Box, în ciuda suspendării sale pe termen lung. Astfel, Biroul Comitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federaţia Română de Box din toate competiţiile, ceea ce înseamnă că niciun boxer, antrenor sau oficial nu e autorizat să ia parte la acţiunile AIBA, iar Federaţia Română de Box nu este autorizată să găzduiască competiţii continentale sau internaţionale de box până la alegerea unui nou preşedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplină este luată. Suspendarea este cu efect imediat”, informează AIBA prin intermediul unui comunicat oficial.

Scandalul dintre AIBA şi Rudel Obreja a început în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, atunci când preşedintele FRB a acuzat manipularea arbitrilor în timpul concursului de box. Oficialul român s-a fost suspendat iniţial pentru o perioadă de doi ani, însă, după ce acesta a încercat să se apere prin prezentarea unor documente falsificate, suspendarea a fost mărită la 11 ani. Ulterior, Comisia de Apel a redus pedeapsa la numai 5 ani.

Prin suspendarea federaţiei au făcut un mare abuz, pentru că ei spun că nu am făcut alegeri în 27 octombrie 2010, ori acum ei se devoalează faţă de ura pe care o au faţă de mine pentru ce am făcut la Beijing şi de faptul că i-am dat lui Jacques Rogge documentele acelea incriminatorii de fraudă de milioane de dolari. Are legătură şi cu acea întâlnire a preşedinţilor a 12 federaţii naţionale. Ei suspendă federaţia şi abia apoi anchetează. Ce treabă are federaţia cu mine, ce treabă au sportivii cu mine? Eu sunt o persoană fizică şi nu pot participa la acţiunile AIBA. Aici este o altă discuţie, dar sportivii nu au nicio legătură cu asta. Este un abuz de tip stalinist”, a declarat Rudel Obreja pentru Mediafax.

Preşedintele FRB a dezvăluit că decizia a fost deja atacată şi se arată încrezător într-un verdict favorabil. „Am făcut adresă la Comisia de Disciplină, o să urmăm paşii pe care îi cere statutul AIBA. Cred că până la urmă vom avea şanse de reuşită, pentru că toate aceste abuzuri vor ieşi la iveală. Nu poate Federaţia Internaţională să dicteze în 200 de ţări de cine îi place să fie preşedinte şi de cine nu. Ei spun să schimbăm preşedintele până e unul de care le place lor, dar acesta nu este apanajul lor, e dreptul democratic al oamenilor din România”, a conchis oficialul.

×
Subiecte în articol: suspendare rudel obreja
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină!
x close