Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Judoka Andreea Chiţu: Baku a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio

Judoka Andreea Chiţu: Baku a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio

Judoka Andreea Chiţu: Baku a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2015   •   23:23

Judoka Andreea Chiţu, medaliată cu aur, joi, la categoria 52 kg, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), a declarat că această competiţie a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

''Baku a fost un mic test înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, dar sunt conștientă că acolo va fi mult mai greu. Mai am multe de îmbunătăţit, pentru că tot timpul sunt lucruri de îndreptat, dar sper să reuşesc până la Rio, pentru că nimic nu se compară cu Jocurile Olimpice. Trebuie să recunosc, însă, că şi la Jocurile Europene am simțit spiritul olimpic. Mai ales satul olimpic mi-a adus puţin aminte de Londra'', a declarat Chiţu, citată de site-ul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

''A fost o competiţie dificilă, deoarece pentru noi Jocurile Europene au coincis cu Campionatul European, dar aş putea spune că şi bucuria de a fi cucerit medalia de aur la Baku este dublă'', a mai spus Andreea Chiţu.

Legat de finala cu franţuzoaica Annabelle Euranie, Chițu a precizat: ''Fiecare meci este greu în felul lui, dar finala este întotdeauna mai dificilă din cauza mizei. În lupta pentru aur de la Baku am avut o adversară destul de puternică și înaltă, iar în astfel de cazuri este mai dificil să punctezi. De aceea am abordat meciul mai mult tactic, am mers la penalizări şi am reuşit să înving. Mă bucur că am obținut aurul și sunt fericită că imnul României a fost intonat pentru mine''.

 

×
Subiecte în articol: judo Jocurile Europene
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close