Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Usain Bolt şi Jessica Ennis au fost desemnaţi cei mai buni sportivi din 2012 la Gala Laureus

Usain Bolt şi Jessica Ennis au fost desemnaţi cei mai buni sportivi din 2012 la Gala Laureus

Usain Bolt şi Jessica Ennis au fost desemnaţi cei mai buni sportivi din 2012 la Gala Laureus
de M.T.    |    12 Mar 2013   •   11:50

Atletul jamaican Usain Bolt şi heptatlonista britanică Jessica Ennis au fost desemnaţi cei mai buni sportivi din 2012, în cadrul Galei Laureus care a fost găzduită de Rio.

La tradiţionaul eveniment, oragnizat începând cu anul 2000, au fost prezente mai multe vedete, atât din lumea sportului, cât şi din afara sa, precum nadia Comăneci, Eva Longoria, Zico, Boris Becker, Neymar sau Bjorn Borg.

Marii câştigători au fost Usain Bolt, jamaicanul reuşind la Londra să devină primul atlet din istorie care realizează tripla 100-200-4X100 de metri la două ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice, şi Jessica Ennis, care a câştigat de o manieră entuziasmantă titlul olimpic la heptatlon.

Citeşte aici povestea lui Usain Bolt

Americanul Michael Phelps a fost de asemenea premiat, înotătorul american primind trofeul de onoare, după ce, la la Londra, a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice (22 de medalii, dintre care 18 de aur).

Citeşte aici povestea lui Michael Phelps

Atletul dominican Felix Sanchez, campion olimpic la 400 m garduri, a primit premiul pentru revenirea anului, iar Andy Murray a fost desemnat revelaţia anului, pentru victoriile de la JO şi US Open.

Brazilianul Daniel Dias a câştigat distincţia de cel mai bun sportiv paralimpic din 2012, datorită celor şase medalii de aur obţinute la Jocurile Paralimpice, în timp ce lui Sebastian Coe (Marea Britanie), preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Londra, i-a fost înmânat premiul pentru întreaga carieră.




×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close