Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mexic revine în calendarul campionatului mondial de Formula 1 după mai mult de 20 de ani

Mexic revine în calendarul campionatului mondial de Formula 1 după mai mult de 20 de ani

Mexic revine în calendarul campionatului mondial de Formula 1 după mai mult de 20 de ani
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Sep 2013   •   20:43

După 22 de ani, Mexic revine în Formula 1, Ciudad de Mexico urmând să găzduiască etapa a 19-a din sezonul 2014, potrivit calendarului provizoriu anunţat joi.

Capitala Mexicului nu a mai fost gazda unei etape de Formula 1 din 1992, atunci când britanicul Nigel Mansell se impunea în faţa italianului Riccardo Patrese şi a unui tânăr Michael Schumacher.

Cursa de pe circuitul Hermanos Rodriguez a înlocuit-o în calendarul provizoriu al sezonului 2014 pe cea de la New Jersey, dar acest lucru nu a reprezentat o surpriză.

Luna trecută, într-un interviu pentru CNN, şeful Formulei 1, Bernie Ecclestone, declara că un mare premiu la New Jesey „nu este în cărţi, nu au niciun ban”.

Alături de Ciudad de Mexico, celelalte noutăţi din calendarul sezonului 2014 sunt revenirea Marelui Premiul al Austriei şi cursa care ar putea avea loc la Sochi, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă de anul viitor.

Austria se întoarce în Formula 1 după o pauză de 11 ani, ultima cursă care a avut loc la Spielberg, în 2003, fiind câştigată de Michael Schumacher, urmat de finlandezul Kimi Raikkonen şi de columbianul Juan Pablo Montoya.

În schimb, faţă de calendarul sezonului 2013, a dispărut Marele Premiu al Indiei.

Calendarul anunţat joi nu este unul definitiv, acesta putând suferi mai multe modificări în perioada următoare, înainte de a deveni oficial. Totuşi, în cazul în care va fi aprobat în actuala formulă, sezonul 2014 va fi cel mai lung din istoria Formulei 1, 21 de etape.

Sunt însă şanse mici ca acest lucru să se întâmple. Lucrările la circulitul din Mexico City sunt în întârziere, la Sochi există un conflict între organizatori şi şefii motorsportului din Rusia, iar organizatorii din Coreea de Sud nu au semnat încă un contract cu Ecclestone, susţine BBC.

Potrivit caldendarului provizoriu, sezonul 2014 al campionatului mondial de Formula 1 va începe pe 16 martie, în Australia, şi se va încheia pe 30 noiembrie, în Brazilia.

Calendarul provizoriu al CM de Formula 1 2014


16 martie - Australia (Melbourne)
23 martie - Malaysia (Sepang)
6 aprilie - China (Shanghai)
13 aprilie - Coreea de Sud (Mokpo)*
27 aprilie - Bahrein
11 mai - Spania (Barcelona)
25 mai - Monaco
8 iunie - Canada (Montreal)
22 iunie - Austria (Spielberg)
6 iulie - Marea Britanie (Silverstone)
20 iulie - Germania (Hockenheim)
27 iulie - Ungaria (Budapesta)
24 august - Belgia (Spa-Francorchamps)
7 septembrie - Italia (Monza)
21 septembrie - Singapore
5 octombrie - Japonia (Suzuka)
19 octombrie - Rusia (Sochi)*
26 octombrie - Abu Dhabi (Yas Marina)
9 noiembrie - Mexic (Ciudad de Mexico)*
16 noiembrie - Statele Unite (Austin, Texas)
30 noiembrie - Brazilia (Sao Paulo)

* - în aşteptarea confirmării oficiale

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close