Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Gareth Bale aduce cea de-a 19-a Cupă a Spaniei pentru Real Madrid

Gareth Bale aduce cea de-a 19-a Cupă a Spaniei pentru Real Madrid

Gareth Bale aduce cea de-a 19-a Cupă a Spaniei pentru Real Madrid
de M.T.    |    17 Apr 2014   •   09:52

În absenţa lui Cristiano Ronaldo, accidentat, galezul Gareth Bale şi-a asumat rolul de lider al celor de la Real Madrid şi a câştigat duelul de la distanţă cu Neymar, celălalt transfer-telenovelă al verii trecute.

Jucătorul achiziţionat de la Tottenham Hotspur pentru o sumă record a marcat golul prin care Real Madrid a câştigat cu 2-1 finala Cupei Spaniei împotriva marii rivale de la FC Barcelona.

Nu a fost un gol banal, ci unul care va rămâne cu siguranţă în istoria duelurilor directe dintre cele două rivale. Fotbalistul de 24 de ani a înscris după o cursă formidabilă, începută în propria jumătate de teren, şi după ce l-a depăşit cu o uşurinţă dezarmantă pe Marc Bartra, cel care restabilise egalitatea la primul său El Clasico.

„Am văzut totul perfect. A fost un gol fantastic al unui jucător extraordinar. Suntem norocoşi că joacă la Real Madrid”, a spus Carlo Ancelotti, tehnicianul italian al echipei din capitala Spaniei.

Era minutul 85 al partidei disputate la Valencia, pe stadionul Mestalla, timp suficient pentru ca Barcelona să fie aproape de golul de 2-2. Neymar a trimis însă în bară din interiorul careului şi toate speranţele catalanilor de a-şi salva sezonul au dispărut.

În ultima săptămână, Barcelona a pierdut tot. Trei înfrângeri consecutive, o serie negativă care nu s-a mai înregistrat din ianuarie 2003, i-a costat pe catalani prezenţa în semifinalele Ligii Campionilor, de unde lipsesc pentru prima oară în şapte ani, Cupa Spaniei şi, foarte probabil, titlul în La Liga.

Victoria de miercuri seară, care a adus madrilenilor cea de-a 19-a Cupă a Spaniei din palmares, reprezintă şi o revanşă în faţa Barcelonei, care a câştigat ambele dueluri din campionat în acest sezon, 2-1 şi 4-3.

Real a deschis scorul în minutul 11, prin argentinianul Angel Di Maria, care, lansat perfect de Benzema, l-a învins pe Pinto cu un şut la colţul lung.

Cu un Messi practic absent, care confirmă perioada dificilă prin care trece fostul Balon de Aur, Barcelona nu a reuşit să ameninţe cu adevărat poarta lui Iker Casillas.

Cu toate acestea, în minutul 68, Bartra şi-a făcut un cadou perfect la prima sa apariţie într-un El Clasico şi a egalat după o fază atipică pentru Barcelona: lovitură de cap la un corner executat de Xavi. A fost primul gol primit de Real în actuala ediţie a Cupei Spaniei.

Însă, cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar, tânărul fundaş catalan a fost neputincios în faţa sprintului lui Bale, iar galezul a înscris probabil cel mai important gol al carierei sale de până acum.

Primul trofeu la Madrid pentru cel mai scump jucător din lume şi pentru Carlo Ancelotti.

„Cred că echipa a făcut un joc fabulos într-un meci spectaculos. Suntem fericiţi pentru fanii care au venit la Valencia. Acum trebuie să ne bucurăm de acest moment şi să ne gândim la campionat şi Liga Campionilor”, a spus Casillas la finalul întâlnirii.

Real Madrid rămâne astfel în cursă pentru a egala performanţa Barcelonei din 2009, dar şi pe cea a lui Bayern Munchen de anul trecut. De altfel, echipa din capitala Spaniei va juca chiar împotriva bavarezilor în semifinalele din Liga Campionilor.

De cealaltă parte, Barcelonei nu i-a mai rămas mare lucru din această stagiune. Probabil că jucătorii, la fel ca şi fanii, nu-şi doresc decât ca sezonul să se încheie cât mai repede.

„Am avut ocazii, am dominat meciul şi posesia, dar ei au fost mai eficienţi. Mai avem încă meciuri de jucat în campionat şi trebuie să dăm totul, pentru că doar asta ne-a mai rămas”, a spus Bartra.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close