Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Chelsea reuşeşte scorul serii. Shakhtar, doar egal acasă cu Zenit

Liga Campionilor: Chelsea reuşeşte scorul serii. Shakhtar, doar egal acasă cu Zenit

Liga Campionilor: Chelsea reuşeşte scorul serii. Shakhtar, doar egal acasă cu Zenit
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    19 Oct 2011   •   23:59

Chelsea a câştigat cu 5-0 la Londra împotriva campioanei Belgiei, RC Genk, şi şi-a egalat cea mai mare victorie în Liga Campionilor, obţinută pe 20 octombrie 1999, la Istanbul, cu Galatasaray.

 
Portughezul Raul Meireles a deschis scorul pentru echipa lui Andre Villas Boas, înainte ca Fernando Torres să reuşească o dublă, prin care a pus capăt unei perioade de 875 de minute fără gol marcat în Liga Campionilor. Sârbul Ivanovic a făcut 4-0 până la pauză, pentru ca ivorianul Kalou să stabilească rezultatul final în partea a doua.
 
Londonezii ocupă primul loc în grupa E, cu 7 puncte, fiind urmaţi de Bayer Leverkusen, care a revenit după ce a fost condusă acasă de Valencia şi s-a impus cu 2-1. Ibericii au marcat primii, prin Jonas, însă vicecampioana Germaniei a întors rezultatul după pauză, prin reuşitele lui Schurrle şi Sam.
 
Cu Răzvan Raţ printre titulari, Shakhtar Donetsk a rămas în continuare fără victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor, după 2-2 pe teren propriu cu Zenit St. Petersburg. Echipa lui Mircea Lucescu a condus în două rânduri, graţie golurilor înscrise de Willian şi Luis Adriano, dar ruşii au revenit de fiecare dată, prin Shirokov şi Fayzulin.
 
Ciprioţii de la APOEL Nicosia continuă să fie surpriza grupei G, unde ocupă primul loc şi după această etapă, datorită remizei obţinute la Porto, scor 1-1. Colegii lui Săpunaru, care a fost integralist şi a primit un cartonaş galben, au deschis scorul prin Hulk, însă oaspeţii au egalat aproape imediat, Ailton reuşind să-l învingă pe Helton. 
 
În grupa F, Arsenal a trecut pe primul loc în urma victoriei obţinute în Franţa, împotriva lui Olympique Marseille, scor 1-0. Unicul gol al partidei de pe Velodrome a fost marcat de galezul Aaron Ramsey, în minutele de prelungire, tânărul mijlocaş al tunarilor aflându-se la a doua reuşită a carierei în Liga Campionilor. Prima s-a înregistrat în 2008, într-un meci cu Fenerbahce, şi a venit tot în prelungiri.
 
Borussia Dortmund nu se regăseşte şi a ajuns pe ultima poziţie în grupa F în urma eşecului din deplasare cu Olympiakos, scor 1-3. Grecii au deschis seria golurilor chiar printr-un jucător german, Jose Holebas, însă Lewandowski a egalat pentru campioana din Bundesliga. Djebbour i-a readus pe eleni în avantaj cu cinci minute înainte de pauză, pentru ca Modesto să stabilească scorul final în partea a doua.
 
Favoritele Barcelona şi Milan au obţinut victorii normale şi aşteptate în grupa H, cea mai dezechilibrată din ediţia din acest an a Ligii Campionilor. Catalanii au învins cu 2-0 pe Viktoria Plzen, goluri Iniesta şi Villa, în timp ce campionii Italiei au trecut cu acelaşi scor de BATE Borisov, prin reuşitele lui Ibrahimovic şi Boateng. 

Rezultate Liga Campionilor
 
Grupa E: Leverkusen - Valencia 2-1, Chelsea - Genk 5-0
 
Grupa F: Marseille - Arsenal 0-1, Olympiakos - Dortmund 3-1
 
Grupa G: Shakhtar Donetsk - Zenit 2-2, FC Porto - APOEL 1-1
 
Grupa H: Milan - BATE Borisov 2-0, Barcelona - Viktoria Plzen 2-0.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close