Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liverpool, eliminată din Europa League după 0-0 pe Anfield cu Braga

Liverpool, eliminată din Europa League după 0-0 pe Anfield cu Braga

Liverpool, eliminată din Europa League după 0-0 pe Anfield cu Braga
18 Mar 2011   •   00:04

Anglia a rămas fără nicio echipă în Europa League. După ce Manchester City a fost eliminată de Dinamo Kiev, şi Liverpool a părăsit competiţia, nereuşind decât o remiză albă pe teren propriu în returul cu Braga. În urmă cu o săptămână, portughezii învinseseră acasă cu 1-0.

 
În primele zece minute, Liverpool a dat senzaţia că golul este numai o problemă de timp. Joe Cole, şut blocat de Artur, şi Andy Carroll, lovitură de cap puţin pe lângă poartă, au ratat deschiderea scorului pentru echipa lui Kenny Dalglish. Scăpaţi din iureşul de început al „cormoranilor”, portughezii au gestionat bine meciul şi nu le-au mai permis gazdelor să-şi creeze vreo ocazie importantă până la pauză. La fel de adevărat este şi faptul că nici Reina nu a avut emoţii, cu excepţia unui şut al lui Lima, respins însă în corner de Skrtel.
 
Repriza a doua a fost şi mai săracă în ocazii la cele două porţi. Cea mai importantă şansă a lui Liverpool i-a aparţinut lui Meireles, găsit bine în careu de centrarea lui Carroll, însă lovitura de cap a mijlocaşului portughez s-a dus peste. De cealaltă parte, Braga ar fi putut înscrie prin Alan, aflat într-o poziţie de offside nesemnalizată, însă jucătorul care a marcat unicul gol al meciului tur a trimis pe lângă din apropiere.
 
Antrenorul englezilor a forţat pe final cu N'gog, dar, în ciuda unui asediu continuu şi a unei ploi de centrări în careul lui Artur, scorul a rămas neschimbat. Nici măcar Skrtel, care s-a trezit singur cu goalkeeperul oaspeţilor, nu a putut marca golul care să trimită meciul în prelungiri.
 
Scor final 0-0 şi Braga se califică în premieră în sferturile de finală ale unei competiţii europene. În schimb, Liverpool părăseşte Europa League având o singură înfrângere. Cea cu 0-1 din meciul tur.
 
Fără echipe din Germania în sferturi
 
Nu a fost deloc o săptămână bună pentru echipele germane în Europa. După ce marţi Bayern Munchen a fost eliminată din Liga Campionilor de Inter, Leverkusen a pierdut calificarea în sferturile de finală ale Europa League. Locul 2 în Bundesliga, Bayer a fost învinsă şi în returul cu Villareal, după ce pe teren propriu cedase cu 2-3. De această dată, spaniolii au câştigat cu 2-1, goluri marcate de Cazorla şi Rossi, respectiv Sidney Sam.
 
Europa League, Optimi de finală, Retur
 
Liverpool - Braga 0-0, în tur 0-1
 
FC Porto - TSKA Moscova 2-1 (Hulk 1, Guarin 24 / Tosic 29), în tur 1-0
 
Glasgow Rangers - PSV Eindhoven 0-1 (Lens 14), în tur 0-0
 
Villareal - Leverkusen 2-1 (Cazorla 33, Rossi 61 / Sam 82), în tur 3-2

×
Subiecte în articol: Liverpool europa league Villareal
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close