Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inter răstoarnă rezultatul cu Bayern şi se califică in extremis în sferturile Ligii

Inter răstoarnă rezultatul cu Bayern şi se califică in extremis în sferturile Ligii

Inter răstoarnă rezultatul cu Bayern şi se califică in extremis în sferturile Ligii
15 Mar 2011   •   23:46

Inter Milano a spălat ruşinea echipelor italiene, aflate în faţa eliminării totale din optimile competiţiilor europene după mulţi ani de zile. Inter Milano a învins in extremis, scor 3-2, în deplasare, la Bayern Munchen, la capătul unui meci care s-a ridicat la nivelul finalei de anul trecut disputate de aceiaşi actori.

Inter, condusă acum de pe banca tehnică de Leonardo, şi nu de Mourinho, era singura formaţie care mai putea spăla ruşinea italienilor. Venea din postura de campioană en-titre şi a fost cât pe ce să rămână la un gol distanţă de calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. După ce Bayern a câştigat prima manşă cu un gol în minutul 90, scor 1-0, acum italienii au zâmbit în ultimele minute, după ce au răsturnat o calificare aproape bătută în cuie de Bayern.

Inter a început perfect partida de la Munchen. Samuel Eto'o a dejucat pasul la ofsaid făcut de nemţi - chiar la limită - şi a marcat pe sub portarul lui Bayern pentru 1-0. Meciul începea astfel de la 0-0, era o nouă finală pe viaţă şi pe moarte. Bucuria oaspeţilor a fost însă de scurtă durată, pentru că un sfert de oră mai târziu, Mario Gomez a egalat şi a readus Bayern în joc după ce a reluat pe spate o minge respinsă greşit de portarul italienilor.

În minutul 31, Thomas Muller a urmărit bine o fază la care mingea a fost deviată în calea lui şi a şutat singur cu portarul pentru 2-1, făcând din Inter o pradă uşoară pentru bavarezi. Aceştia puteau să se distanţeze până la pauză, însă apărarea lui Inter a scăpat fără alte goluri. Mai mult, ocaziile s-au răzbunat în repriza a doua, iar Wesley Sneijder a relansat partida în minutul 63 cu un şut de la marginea careului. Inter mai avea nevoie de un singur gol pentru a merge mai departe şi acesta a venit în minutul 89. Eto'o a insistat la un balon aruncat în adâncime, a câştigat duelul cu Breno şi i-a pasat lui Pandev, care lansat din spate a înfipt mingea în poarta lui Kraft şi şi-a calificat echipa mai departe.

Manchester United - Olympique Marseille 2-1
După 0-0 în Franţa, Manchester United a început liniştitor partida de pe Old Trafford. Hernandez a deschis scorul în minutul 5 şi tot el l-a majorat în minutul 75, când zarurile păreau aruncate. Însă Wes Brown a dorit să complice lucrurile pe final, fundaşul lui United trimiţând cu capul în propria poartă, în minutul 82. Spre norocul lui, United a rezistat până la final şi cu 2-1 la general s-a calificat mai departe.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close