Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Genoa revine de la 0-3 şi învinge pe Roma cu 4-3

Serie A: Genoa revine de la 0-3 şi învinge pe Roma cu 4-3

Serie A: Genoa revine de la 0-3 şi învinge pe Roma cu 4-3
20 Feb 2011   •   18:50

Meci de senzaţie la Genova, în etapa a 26-a din Serie A. Genoa a fost condusă cu 0-3 de AS Roma, însă a revenit spectaculos şi s-a impus în cele din urmă cu 4-3. Formaţia din capitala Italiei se îndepărtează astfel de poziţiile care asigură un loc de Liga Campionilor în viitorul sezon.

 
Timp de 50 de minute, lucrurile au mers bine pentru echipa antrenată de Claudio Ranieri. Mexes (6), Burdisso (16) şi Totti (51) au marcat pentru giallorossi, care păreau scăpaţi în învingători. Argentinianul Rodrigo Palacio a dat însă semnalul revenirii în minutul 52, apoi Paloschi, cu o dublă, şi din nou Palacio au înscris golurile unei răsturnări de situaţie senzaţionale. Deşi Rafinha a fost eliminat în prelungirile partidei, oaspeţii nu au mai găsit puterea să forţeze egalarea. S-a încheiat 4-3, în ceea ce a devenit partida cu cele mai multe goluri din istoria confruntărilor dintre cele două formaţii.
 
După victoria de sâmbătă seară a Interului, 1-0 cu Cagliari, liderul AC Milan era obligat să învingă la Verona pentru a menţine distanţa de cinci puncte faţă de nerazzurri. Echipa lui Allegri a deschis scorul prin Robinho în minutul 25, la o fază la care gazdele au acuzat că brazilianul a preluat mingea cu mâna. Chievo a egalat în repriza secundă, prin Gelson Fernandes, însă ultimul cuvânt l-au avut tot rossonerii, care au punctat decisiv prin Pato cu opt minute înainte de final.
 
Surpriza etapei a produs-o Lecce, care a învins cu scorul de 2-0 pe Juventus. După ce au rămas în zece oameni în debutul partidei, Buffon fiind eliminat pentru un henţ în afara careului, torinezii au privit neputincioşi cum Mesbah şi Bartolacci au marcat golurile unei victorii nesperate pentru echipa lui Luigi De Canio, implicată în lupta pentru evidarea retrogradării.
 
Adrian Mutu şi Radu Ştefan au fost integralişti, dar echipele lor au obţinut rezultate diferite. Fiorentina a obţinut doar un 0-0 pe teren propriu cu Sampdoria, în timp ce Lazio a învins cu 1-0 la Roma pe Bari, la care Paul Codrea a rămas pe bancă tot meciul.
 
Rezultate Serie A, etapa a 26-a
 
Bologna - Palermo 1-0 (Paponi 90)
 
Inter - Cagliari 1-0 (Ranocchia 7)
 
Lecce - Juventus 2-0 (Mesbah 32, Bartolacci 48)
 
Chievo - Milan 1-2 (Fernandes 61 / Robinho 25, Pato 82)
 
Fiorentina - Sampdoria 0-0
 
Genoa - Roma 4-3 (Palacio 52, 74, Paloschi 68, 86 / Mexes 6, Burdisso 16, Totti 51)
 
Lazio - Bari 1-0 (Hernanes 6)
 
Parma - Cesena 2-2 (Crespo 64 pen, Palladino / Rosina 31, Sammarco 79)
 
Udinese - Brescia 0-0 

×
Subiecte în articol: Serie A AS Roma AC Milan Juventus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close