Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Napoli bate campioana şi urcă pe primul loc

Serie A: Napoli bate campioana şi urcă pe primul loc

Serie A: Napoli bate campioana şi urcă pe primul loc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    19 Sep 2011   •   09:52

Sărbătoare lângă Vezuviu. Napoli a câştigat cu 3-1 derbyul etapei a 3-a din Serie A cu AC Milan şi s-a instalat pe prima poziţie a clasamentului, la egalitate de puncte cu Juventus, Udinese şi Cagliari, dar cu un golaveraj mai bun.

 
Este pentru prima oară din 1989 când Napoli reuşeşte să ia toate punctele din primele două meciuri în Serie A, la finalul acelui sezon echipa din sudul Italiei cucerind cel de-al doilea Scudetto din istoria sa.
 
Partida de pe San Paolo nu a început deloc bine pentru elevii lui Walter Mazzarri. În minutul 12, noua achiziţie a campioanei, Alberto Aquilani, a deschis scorul cu o lovitură de cap la care De Sanctis nu a avut replică. Napoli a revenit însă imediat în meci, la faza următoare, Cavani învingându-l pe Abbiati cu un şut puternic din interiorul careului.
 
Atacantul uruguayan a făcut dubla înainte de pauză, finalizând un contraatac iniţiat de conaţionalul său Gargano, care a făcut o cursă incredibilă de 50 de metri înainte de a pasa decisiv. Cavani şi-a încununat evoluţia senzaţională în repriza a doua, când a relizat cel de-al  patrulea hattrick în Serie A în tricoul lui Napoli, după cele din sezonul trecut cu Juventus, Sampdoria şi Lazio.
 
Este minunat să văd o astfel de atmosferă şi atât de multă bucurie. Am făcut un meci mare, iar asta este cel mai important lucru. Prin această victorie, se poate spune că am transmis un mesaj clar adversarelor noastre”, a declarat la finalul întâlnirii Cavani.
 
În ciuda victoriei, antrenorul Walter Mazzarri nu era pe deplin mulţumit la sfârşitul meciului în care echipa sa a învins campioana din sezonul precedent: „Am avut un start de meci slab şi, dacă vom repeta asta şi cu alte nume mari, am putea sfârşi rău. Am avut câteva şanse importante pe care le-am irosit şi nu am menţinut suficient posesia. Trebuie să devenim mai buni din punct de vedere psihologic”.
 
După primele două etape din noua eiţie de campionat, AC Milan are un singur puncte, la fel ca şi rivala din Milano, Inter.

 

×
Subiecte în articol: Napoli AC Milan Serie A
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close